Pečené slaninové rožky s 5*****
Autor receptu: najkuchticka
Vela receptov som precitala, prestudovala, no rozky nie a nie vyjst tak ako na obrazku.
Vyskusala som tento, nedalo mi to proste. Dnes upecene ma velmi prekvapili, boli makkucke a
vyborne chutovo. Podelim sa teda o tento recept s vami :)
16 porcií |
30 minút na 230 °C |
Postup
- Nachystala som si všetky suroviny potrebné na prípravu.
- Spravíme si kvások z mlieka cukru a kvasnic.
Do muky pridame struhany syr, sol, rascu, cukor, kvasok, najkrajanu slaninku na drobno, pretlaceny zemiak a tuk.
- Vypracujeme cesto, ktoré dame na teple miesto kysnut cca 1 hod. Zatial si nakrajame uhorky na tenke pasiky, ktorymi budeme rozky plnit.
- Ked je cesto dostatocne nakysnute, troska ho premiesime, rozdelime na 2 casti.
1. čast cesta vyvalkame do tvaru kruhu, rozdelime na rovnakych 8 casti (trojuholniky).
Do kazdeho trojuholnika dame pasik uhorky, okraje ohneme a zakrutime do tvaru rožka. To iste urobime aj s druhou polkou cesta.
(Komu viac budu chutit bez uhorky, moze ju vynechat)
- Rožky prelozíme na plech, nechame podkysnut 10 min.Potom ich potrieme vajickom. Ruru zohrejeme na 230 stupnov a pecieme priblizne 15 min.
- Po upeceni ich potrieme slanou vodou. Nechame ich vychladnut po utierkou.