Pečené slaninové rožky s 5*****

Autor receptu: najkuchticka

Vela receptov som precitala, prestudovala, no rozky nie a nie vyjst tak ako na obrazku. Vyskusala som tento, nedalo mi to proste. Dnes upecene ma velmi prekvapili, boli makkucke a vyborne chutovo. Podelim sa teda o tento recept s vami :)

16
porcií
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystala som si všetky suroviny potrebné na prípravu.
  2. Spravíme si kvások z mlieka cukru a kvasnic. Do muky pridame struhany syr, sol, rascu, cukor, kvasok, najkrajanu slaninku na drobno, pretlaceny zemiak a tuk.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré dame na teple miesto kysnut cca 1 hod. Zatial si nakrajame uhorky na tenke pasiky, ktorymi budeme rozky plnit.
  4. Ked je cesto dostatocne nakysnute, troska ho premiesime, rozdelime na 2 casti. 1. čast cesta vyvalkame do tvaru kruhu, rozdelime na rovnakych 8 casti (trojuholniky). Do kazdeho trojuholnika dame pasik uhorky, okraje ohneme a zakrutime do tvaru rožka. To iste urobime aj s druhou polkou cesta. (Komu viac budu chutit bez uhorky, moze ju vynechat)
  5. Rožky prelozíme na plech, nechame podkysnut 10 min.Potom ich potrieme vajickom. Ruru zohrejeme na 230 stupnov a pecieme priblizne 15 min.
  6. Po upeceni ich potrieme slanou vodou. Nechame ich vychladnut po utierkou.