Pečené rebrá
Pečené rebrá s javorovým sirupom
Autor receptu: podravka
Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú
marinádu a uvidíte, aký zaujímavý obed navaríte.
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Rebrá nakrájame na menšie kusy, prelejeme ich grill tekutou marinádou BBQ a necháme marinovať najmenej 30 minút.
- Marinované rebrá dáme do vymasteného pekáča alebo panvice a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút. Potom ich polejeme javorovým sirupom a pečieme ešte 20 minút.
- Papriky nakrájame na kocky a opečieme na malom množstve oleja. Keď sú opečené, vyberieme ich panvice a pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie.
- Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu, scedíme, pridáme opečené papriky s cesnakom a jemne premiešame.
- Pečené rebrá podávame s ryžou a paprikou.