Pečené rebrá

Pečené rebrá s javorovým sirupom

Autor receptu: podravka

Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a uvidíte, aký zaujímavý obed navaríte.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rebrá nakrájame na menšie kusy, prelejeme ich Podravka grill tekutou marinádou BBQ a necháme marinovať najmenej 30 minút.
  2. Marinované rebrá dáme do vymasteného pekáča alebo panvice a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút. Potom ich polejeme javorovým sirupom a pečieme ešte 20 minút.
  3. Papriky nakrájame na kocky a opečieme na malom množstve oleja. Keď sú opečené, vyberieme ich panvice a pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie.
  4. Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu, scedíme, pridáme opečené papriky s cesnakom a jemne premiešame.
  5. Pečené rebrá podávame s ryžou a paprikou.