Pečené rebierka (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Po záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj ja...Marinádu si našiel môj zákonitý niekde na webe, po prvom raze som urobila malé zmeny a takúto večeru mali moji chlapi dnes...

4
porcie
35 minút
príprava
30 varenie 100 pečen minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté rebierko vložíme do hrnca s vodou, prisypeme asi 1 PL soli, privedieme do varu, varíme na slabom ohni cca 30-35 minút. Rebierko necháme vo vode vychladnúť.
  2. Na marinádu si v miske vymiešame med, olej, kečup, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, sójovú omáčku, soľ, korenie a štipľavú papriku.
  3. Pripravenou marinádou poriadne zo všetkých strán mäso nababreme, uložíme do pekáča a odložíme do chladničky do druhého dňa.
  4. Na druhý deň prikryté mäso vložíme piecť do vyhriatej rúry. Mäso som otáčala každých cca 20 minút a zakaždým som ho marinádou dobre popolievala. Mäso sa pieklo asi 90 minút, potom som ho odokryla a nechala trošku pripiecť. K mäsu som urobila dusenú ryžu na cibuľke.
  5. Medová marináda ja potvora, rýchlo sčerná. A môj to tak má najradšej. Na hornej fotke bolo pre mňa mäsko hotové a na dolnej si ho môj doladil na svoju chuť.
  6. A ja som zasa raz musela uznať, že mal pravdu...