Morčacie krídlo
Morčacie krídlo

Pečené morčacie krídlo na gratinovaných zemiakoch

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 8. marca 2018
Pečené morčacie krídlo na gratinovaných zemiakoch
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks (asi 1 kg)
800 g
500 ml
4 strúčiky
50 g
2 menšie ks
500 ml
100 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vývare predvárame krídlo asi hodinu, vyberieme, preložíme na pekáč a s maslom a tymianom pečieme pri 190 °C 20 minút.

  2. 2

    Očistené, nakrájané zemiaky zmiešame s 3 strúčikmi cesnaku, cibuľou, soľou, korením a so smotanou, vložíme do vhodnej formy a pečieme 80 minút.

  3. 3

    Na panvici s maslom krátko opražíme šalotku a baby špenát, ktorý pridávame ako prílohu.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: