Pečené morčacie krídlo na gratinovaných zemiakoch

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 8. marca 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pečené morčacie krídlo na gratinovaných zemiakochFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
20 min
na 190 °C

Suroviny

4 ks (asi 1 kg)
800 g
500 ml
4 strúčiky
50 g
2 menšie ks
500 ml
100 g
20 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Vo vývare predvárame krídlo asi hodinu, vyberieme, preložíme na pekáč a s maslom a tymianom pečieme pri 190 °C 20 minút.

  2. 2

    Očistené, nakrájané zemiaky zmiešame s 3 strúčikmi cesnaku, cibuľou, soľou, korením a so smotanou, vložíme do vhodnej formy a pečieme 80 minút.

  3. 3

    Na panvici s maslom krátko opražíme šalotku a baby špenát, ktorý pridávame ako prílohu.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist