Foto: mrcookiecook
Jeden z mojich najobľúbenejších "kuracích" receptov. Príprava je celkom jednoduchá a rýchla a výsledok nemá chybu... :-)
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kolieska (asi 4 - 5 mm hrubé) a poukladáme na plech. Zľahka posolíme. Na zemiaky poukladáme rozporcované a umyté kura, pridáme plátky cesnaku, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, posypeme štipkou sušeného tymiánu a majoránky.
-
2
Na takto pripravené kurča so zemiakmi rovnomerne porozkladáme kyslú kapustu (bez šťavy) a polejeme troškou oleja. Plech prikryjeme alobalom a dáme piecť.
-
3
Po približne hodine pečenia vyberieme z trúby a podávame... ... Dobrú chuť! :-)
@micanela nepomylila si si recept? :)
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-kura-so-zemiakmi-a-smota...
kazdopadne sa tesime na tie tvoje recepty...
Kurca ma potom chut "skorokacky" :)
konečne máme slniečko..želám aj vám..ide sa realizovať von..:-)
Recept vyzerá dobre ale s tými zemiakmi som tiež na pochybách z toho istého dôvodu ako @radost. Všeobecne v kyslom prostredí, nie len spolu s kapustou sa zemiaky zle varia. Taká je moja skúsenosť. Pod kapustou som ich ešte nepiekol tak neviem, ja hovorím o varení v kyslom prostredí. Radšej by som ich upiekol zvlášť. Pekný deň.
@megdesign
Marcel, prečo by @kukulienka nemohla inovovať? A nakoniec to nie je žiadna inovácia. Tak, ako to píše Kukučka, tak ja to robím toľko rokov, čo Ty si na svete. A že to robíš aj Ty takto je v poriadku ale nie je žiadna dogma. Kukučka len položila otázku. Pekný deň Ti prajem.
Urobila si zo @mrcookiecook ženskú a bez narkózy.:):):) Už aj mne to jedna Varecháčka urobila a dosť to bolí.
Ak to robis tolko rokov, co ja som na svete /pochybujem/ tak by si mohol vediet, ze zalezi od varneho typu zemiakov. Ocot sa standartne pridava, ked sa varia zemiaky, aby sa nerozvarili, ak su nizkeho varneho typu ;) Kapusta im neuskodi.
Marcel prečítaj si ešte raz čo som napísal. Možno na druhý pokus to pochopíš. Týka sa to Tvojho druhého odstavca. Ak nie, tak potom Ti to vysvetlím.
Ak to pred koncom odokryjes, kapusta ti krasne zhnedne na povrchu...
K tomu nasavaniu podla Teba.... Ak dam do pekaca na spodok cesnak a nan maso, cesnak "nasaje" chut masa a ak to prehodim, maso "nasaje" chut cesnaku. Dava to logiku.... :D
ked je kura zakryté kapustou, po upečení nemá kura zlatistú farbu.