Pečené kura
Pečené kura na lambiku s feniklom
Autor receptu: redakcia
Postup- Nasolené kura vložíme do plechu spolu s cibuľou,
cesnakom, feniklom a zemiakmi v šupke (ak sú väčšie, tak ich nakrojíme). Podlejeme
pivom. Kura potrieme maslom a maslo pridáme tiež
do pekáča. Pečieme prikryté zhruba 30 minút pri teplote
190 °C a polievame výpekom.
- Keď je kura polomäkké, pečieme ďalších 10 až 15 minút neprikryté, aby schrumkavela koža. Čas potrebný na upečenie je orientačný. Všetko závisí od veľkosti kurčaťa, ale aj od druhu rúry atď...
- Na panvici na masle na miernom ohni osmažíme
mrkvu a nakrájaný petržlen. Pridáme trochu medu
a duchutíme soľou a korením. Smažíme približne 5 minút
tak, aby zelenina nebola veľmi mäkká a rozvarená. Kura
rozporciujeme a podávame s pečenými zemiakmi,
výpekom a zeleninou, ktorú sme si pripravili na panvici.
|