Grilované kuracie krídla
Grilované kuracie krídla

Radvanské BBQ krídla videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 4. júna 2023

Najlepšie krídla v našom meste! :) Tajomstvo sa skrýva v špeciálnej zmesi korenín, ktorá je mimochodom veľmi versitilná - využívam ju v zásade pri Zobraziť celý popisNajlepšie krídla v našom meste! :) Tajomstvo sa skrýva v špeciálnej zmesi korenín, ktorá je mimochodom veľmi versitilná - využívam ju v zásade pri každej grilovačke, pri rôznych druhoch mäsa.

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 PL
1 PL
Koreniny:
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Koreniny zmiešaj dokopy. Krídla si pooddeľuj na menšie kúsky - rozrež ich v kĺbe. Premasti ich olejom, potom na ne vysyp 2 PL koreninovej zmesi a poriadne ju rukami do kureniec vmasíruj. Niečím to zakry a vlož marinovať do chladničky na minimálne 8 hodín - ideálne cez noc.

  2. 2

    Uhlíky v grile si nahrň na jednu stranu, vytvoríš si tak bezpečnú zónu na tej strane druhej - pre istotu, keby sa ti veci vymkli spod kontroly. Krídla na minútu opeč z každej strany a gril potom prikry. Peč ich tam 10 minút, v strede procesu ich raz obráť.

  3. 3

    Nakoniec krídla ponatieraj tvojou obľúbenou BBQ omáčkou z každej strany 2x, nechaj jej priestor poslednú minútu, aby sa na ne nalepila a skaramelizovala.

  4. 4

    Budem rád, ak ma budeš sledovať na Instagrame: @walrus.buko

Diskusia k receptu