Pečené kuracie krídla

Pečené krídla z vrecka (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...

60 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Postup

  1. Kuracie krídla dám do marinády, dobre premiešam a dám do chladničky asi na 2-3 hodiny, podľa času. Dá sa aj na noc alebo aspoň na 1/2 hodiny. A potom dám do vrecka, na ktoré som aj zabudla, že ich mám. Tu fotku nemám, ale aspoň vrecká :-). Po uzavretí vrecka z vrchu popichám, aby mala kade unikať para. Vrecko sa nafúkne a mäso sa dusí vo vlastnej šťave. Ale mám rada pripečené, tak som vrecko asi po 15 minútach z vrchu rozstrihla a dopiekla na 220 °C, lebo nemám gril. Celkom sa pieklo asi 20-25 minút.
  2. Prílohu som mala pečenú zeleninu. Mrkvu a petržlen som nakrájala a poobracala v marináde. Pridala som ružičkový kel, cesnak a postrašila čili. Piekla som na 190 °C asi 30 minút do chrumkava.
  3. Na tanier som si pridala aj strúhané jablko premiešané s chrenom .Obed jednoduchý, ľahký, aj trocha zdravý ,ale dobrým jedákom nebude stačiť. Veď aj ja som si po dvoch hodinách odkrojila kváskový, bezlepkový... s masťou a cibuľou. Lebo nie je príjemné škvŕkanie v žalúdku :-).
  4. Niekedy sme tie vrecká používali častejšie. Tak recept uverejňujem len na pripomenutie. Jar je pred dverami a ak aj neschudneme, aspoň z takého jedla nepriberieme. Tak pekný zvyšok nedele všetkým, ktorí mali trpezlivosť dočítať :-).