Pečené králičie stehná na tymiane špikované údenou slaninou a cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Môj priateľ teraz zabil viac králikov, tak som upiekla králičie stehná, pretože majú veľmi jemné a chudé mäsíčko, husto som ich prešpikovala údenou slaninou a cesnakom, posypala tymiánom, položila som ich na údenú slaninu a lôžko z cibule, pridala som husaciu masť, zvyšok nespotrebovaných surovín, podliala trochou vody a upiekla pekne do červena. Na stôl som dala nádherne voňavé a veľmi chutné králičie stehná, ktoré som podávala so zemiakovou kašou.

4
porcie
4 hodiny minút
príprava
90/15 minút
na 180/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Králičie stehná som umyla a poriadne osušila papierovou utierkou.
  2. Pokrájala som domácu údenú slaninu na hranolky, časť som nechala v celku. Hranolky údenej slaniny som dala na 15 minút do mrazáku, aby som mohla ľahšie špikovať králičie stehná.
  3. Zatiaľ som očistila cesnak a pokrájala som ho tiež na hranolky.
  4. Pomocou úzkej čepele ostrého noža som v mäsku spravila hlbšie otvory, do ktorých som vsunula hranolky údenej slaninky a...
  5. ...hranolky cesnaku.
  6. Husto prešpikované králičie stehná som vložila do pekáča a ...
  7. ...z každej strany som ich osolila morskou soľou a nechala som ich odpočívať asi 2 hodiny, aby soľ prešla mäsíčkom.
  8. Pod každé stehno som položila plátok domácej údenej slaniny a...
  9. ...celý pekáč som vyplnila plátkami pokrájanej cibule na tenké mesiačiky, na takto vytvorené lôžko som položila pripravené králičie stehná,...
  10. ...pridala som zvyšok nespotrebovanej údenej slaniny, cesnaku a králičie stehná som posypala tymiánom.
  11. Pridala som husaciu masť, podliala vodou, prikryla alobalom a vložila som ich piecť do trúby.
  12. Piekla som ich zakryté v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 90 minút za občasného prelievania výpekom.
  13. Odstránila som alobal, zvýšila som teplotu trúby na 200 stupňov a dopiekla pekne do červena a do mäkka - asi 15 minút. Celá kuchyňa počas pečenia nádherne rozvoniavala cesnakom, údenou slaninkou a tymiánom.
  14. Upečené králičie stehná som podávala so zemiakovou kašou, ktorú som prelilala úžasne chutným výpekom.
  15. ešte jeden pohľad z blízka na krásne vypečené voňavé králičie stehno s úžasnou chuťou použitých surovín. Každý dostal ako bonus k tomuto vynikajúcemu šťavnatému a mäkkučkému králičiemu stehnu ešte do chrumkava upečený plátok údenej slaninky. Králičie mäsko je jemnučké a chudučké, preto sa dá vynikajúco a rôzne ochutiť na tisíc spôsobov podobne ako kuracie mäsko, zemiaková kaša bola vylepšená chutným výpekom, pečenou údenou slaninkou,pečeným cesnakom a pečenou cibuľou.