Pečené jahňacie mäso

Pečené jahňacie stehno (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Niet lepšieho mäsa ako mladá jahňacinka. A ak je tá jahňacinka nie z obchodu, ale priamo od chovateľa, nemá chybu.

4
porcie
70-80 minút
príprava
60-70 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehno osolíme a vložíme do pekáča.
  2. Okolo rozložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Na stehno dáme lístky estragónu alebo rozmarínu.
  3. Podlejeme vodou a zakryté dáme piecť do rúry na 200 °C asi na 1 hodinu. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti stehna. Potom odkryjeme a dopečieme.
  4. Podávame s kapustou, zemiakmi, knedľou... podľa vlastnej chuti.