Pečené jablká
Pečené jablká s bylinkovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu.* Naplnili sme ich bylinkovou
plnkou.
6 ks porcií |
25 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a natenko nakrájané plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania všetko dozlatista restujeme.
- Opečenú zmes preložíme do väčšej misy, pridáme na štvorčeky nakrájané prosciutto, kocky bieleho pečiva, najemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán, vajce, ocot a prstami dobre prepracujeme.
- Jablká opláchneme, odkrojíme
z nich hornú časť a vykrojíme jadrovníky. Jablká naplníme plnkou. Priklopíme odkrojenými klobúčikmi a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vložíme do rúry rozohriatej
na 180 °C a pečieme 35–40 minút domäkka.