Pečené jablká

Pečené jablká s bylinkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu.* Naplnili sme ich bylinkovou plnkou.

6 ks
porcií
25 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej, pridáme na­jemno nakrájanú cibuľu a natenko nakrájané plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania všetko dozlatista restujeme.
  2. Opečenú zmes preložíme do väčšej misy, pridáme na štvorčeky nakrájané prosciutto, kocky bieleho pečiva, na­jemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán, vajce, ocot a prstami dobre prepracujeme.
  3. Jablká opláchneme, odkrojíme z nich hornú časť a vykrojíme jadrovníky. Jablká naplníme plnkou. Priklopíme odkrojenými klobúčikmi a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 35–40 minút domäkka.