Pečené buchty so slivkovým lekvárom fotorecept
Foto: lenka1503
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripavíme kvások. Do 100 ml vlažného mlieka dáme rozmrvenú kocku droždia, 1čl. kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky.
- 2
Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, celé vajíčko, roztopené maslo, 1PL kryštálového cukru a 200 ml vlažného mlieka. Nakoniec pridáme kvások a zamiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 45 minút.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a pokrájame na kocky. Do stredu každej kocky dáme trochu lekváru.
- 4
Poskladáme do buchty a potrieme olejom z každej strany. Poukladáme na plech tesne vedľa seba a necháme ešte 15 minút oddychovať.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20-30 minút. Po upečení potrieme roztopeným maslom.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ano mate pravdu. Ospravedlnujem sa mam to zle napisane. 100ml na kvasok a okrem toho este 200ml.
ano mate pravdu. Ospravedlnujem sa mam to zle napisane. 100ml na kvasok a okrem toho este 200ml.
V diskusii autoka píše,že tam ide ešte 200ml mlieka,redakcia by to mohla dopísať.
@viera1
V surovinách i postupe receptu sme upravili množstvo mlieka - na 300 ml.