Pečené buchty
Pečené buchty

Pečené buchty so slivkovým lekvárom fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 27. mája 2016
Pečené buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept)
Foto: lenka1503
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 ml vlažné
1 kocka
50 g roztopené
1 ks
 štipka
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripavíme kvások. Do 100 ml vlažného mlieka dáme rozmrvenú kocku droždia, 1čl. kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky.

  2. 2

    Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, celé vajíčko, roztopené maslo, 1PL kryštálového cukru a 200 ml vlažného mlieka. Nakoniec pridáme kvások a zamiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 45 minút.

    Pečené buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a pokrájame na kocky. Do stredu každej kocky dáme trochu lekváru.

    Pečené buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poskladáme do buchty a potrieme olejom z každej strany. Poukladáme na plech tesne vedľa seba a necháme ešte 15 minút oddychovať.

    Pečené buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20-30 minút. Po upečení potrieme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

spekacka
Pekné,predvčerom som také robila,len trošku boli suchšie.čítala som v inom recepte 35 minút pri 200 stupňoch,no a to je veľa.Často buchty nerobím,tak to nemám v oku.
branka
tento recept urcite nie je dobry. Na pol kila muky nemoze stacit 100 ml mlieka!!!!
lenka1503
@Branka (6.2.2017 15:36)

ano mate pravdu. Ospravedlnujem sa mam to zle napisane. 100ml na kvasok a okrem toho este 200ml.
janamaria
buchty vyzeraju nadherne,len nesedi my tam pomer mlieka.na 500g muky len100ml mlieka je strasne malo.to cesto by sa ani nedalo vymiesit
viera1
@janamaria (5.4.2020 06:26)
ano mate pravdu. Ospravedlnujem sa mam to zle napisane. 100ml na kvasok a okrem toho este 200ml.
V diskusii autoka píše,že tam ide ešte 200ml mlieka,redakcia by to mohla dopísať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia