Foto: luwinka
Na dnešný obed padli vhod tieto buchty.
na 200 °C
Postup
-
1
Do menšej misky rozdrobíme droždie, pridáme trochu vlažného mlieka 1 čaj. lyž. cukru a medzi prsty múky. Necháme urobiť kvások. Do väščej misy dáme múku, cukor, olej, soľ, cukor a kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto. Necháme ho nakysnúť 25 minút prikryté útierkou. Potom si vymastíme plech olejom. Keď je cesto už vykysnuté, tak ho dáme na pomúčenú dosku a z neho s nožom narežeme kúsky, na ktoré dáme po lyžici slivkového lekváru. Zvinieme do buchty každý jeden kúsok. Dáme na plech, pomastíme olejom každú buchtu a necháme ešte podkysnúť aspoň 15 minút. Zatiaľ čo nám kysnú buchty si rozohrejeme trúbu. Potom ich upečieme pri teplote 200 stupňov 35 minút.
- 2
Upečené potrieme olejom a necháme chvíľu vychládnuť a posypeme ich práškovým cukrom.
- 3
Na tácke.
- 4
V reze.
- 2
Diskusia k receptu