Brokolicové fašírky

Pečené brokolicové fašírky so syrom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú a rozobratú brokolicu (aj očistený a na kocky nakrájaný hlúbik) uvarím domäkka v osolenej vode. Scedenú nechám trošku vychladiť na veľkom sitku. Vývar z brokolice použijem na polievku.
  2. Ochladenú brokolicu popučím (alebo rozmixujem) a pridávam soľ, vajce, nastrúhaný syr, v sekáčiku trochu nadrvené celozrnné vločky, pretlačený cesnak a koreniny podľa vlastnej chuti. Vymiešam všetko spolu.
  3. Pomocou porciovačky na ryžu dávkujem fašírkovú zmes, vytvarované fašírky obaľujem trochu v strúhanke. Veľkosť fašírok je na vás. Ukladám na veľký nízky plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch fašírok pred vložením do rúry rozotriem pol lyžice oleja.
  4. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 15 minút. Potom plech s fašírkami vyberám, fašírky obrátim a opäť každú polejem polovicou lyžice oleja. Pečiem ďalších 15 minút pri nezmenenej teplote. Kontrolujem.
  5. K upečeným fašírkam som dnes urobila zemiakovú kašu a uhorkový šalát s medovo citrónovou zálievkou.