Brokolicové fašírky
Pečené brokolicové fašírky so syrom (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.
Postup
- Očistenú a rozobratú brokolicu (aj očistený a na kocky nakrájaný hlúbik) uvarím domäkka v osolenej vode. Scedenú nechám trošku vychladiť na veľkom sitku. Vývar z brokolice použijem na polievku.
- Ochladenú brokolicu popučím (alebo rozmixujem) a pridávam soľ, vajce, nastrúhaný syr, v sekáčiku trochu nadrvené celozrnné vločky, pretlačený cesnak a koreniny podľa vlastnej chuti. Vymiešam všetko spolu.
- Pomocou porciovačky na ryžu dávkujem fašírkovú zmes, vytvarované fašírky obaľujem trochu v strúhanke. Veľkosť fašírok je na vás. Ukladám na veľký nízky plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch fašírok pred vložením do rúry rozotriem pol lyžice oleja.
- Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 15 minút. Potom plech s fašírkami vyberám, fašírky obrátim a opäť každú polejem polovicou lyžice oleja. Pečiem ďalších 15 minút pri nezmenenej teplote. Kontrolujem.
- K upečeným fašírkam som dnes urobila zemiakovú kašu a uhorkový šalát s medovo citrónovou zálievkou.