Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly

Autor receptu: sisok

4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak očistíme a plochou stranou noža rozpučíme.
    Rúru predhrejeme na 180°C.
  2. Do panvice vložíme kúsok masla a trošičku oleja. Maslo nemá rado moc vysoké teploty, veľmi ľahko sa spáli. Aby sa maslo nespálilo, pridáme za pár kvapiek oleja. Maslo s olejom necháme rozpáliť a keď je dostatočne horúce, bravčové mäso zrýchla opečieme z každej strany. Ak máme na panvici dosť miesta, vhodíme nakrájanú cibuľu a trochu ju opražíme.
  3. Keď je mäso z každej strany opečené a zatiahnuté, vyberieme ho z panvice a dáme na chvíľku bokom. Do panvice nalejeme Kofolu a špachtlou dno poriadne pohladkáme (nech sa odo dna uvolnia všetky šťavy z mäsa). Vypneme oheň.
  4. Bravčové mäso teraz ponatierame horčicou a kečupom z každej strany. Vložíme ho do hlbšieho pekáčika, povedľa poukladáme strúčiky cesnaku a umytý petržlen. Celé zalejeme omáčkou z Kofoly, prilejeme trochu bujónu a Worcestershire omáčku. Pekáčik zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a za občasného podlievania omáčkou pečieme asi na 1hod. Ja som alobal v polovici času pečenia odstránila.
  5. Po upečení mäso vyberieme z pekáča a nakrájame na plátky. Omačku prelejeme cez sitko, zeleninu vyhodíme a ak omáčka nie je dosť hustá, môžme ju nechať pár minút zhustnuť v menšom hrnčeku alebo panvici.
    Podávame buď s cestovinami alebo so zemiakmi.
    Dobrú chuť!