Pečené bravčové rebierka

Pečené bravčové rebierka (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Ja som ich piekla v rúre, ale hodia sa aj na opekačku.* Recept je podľa môjho obľúbeného Jamesa Martina.

20 minút
príprava

Postup

  1. Rebierka: Rebierka dáme do veľkého hrnca so všetkými surovinami. Zalejeme vodou a privedieme k varu.
  2. Oheň stiahneme a varíme na slabom ohni 1-1,5 hodiny, alebo až pokiaľ nie sú rebierka mäkké.
  3. Zatiaľ na panvici zohrejeme kečup a cukor, zohrievame 2-3 minúty, aby sa cukor roztopil. Pridáme (okrem whisky) všetky ostatné suroviny a jemne necháme bublať asi 5 minút. Až teraz pridáme whisky a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť.
  4. Mäkké rebierka vyberieme z hrnca a štetcom ich bohato potrieme omáčkou.
  5. Dáme do vyhriatej rúry, pečieme 10 minút na 240 °C. Otočíme a dáme na 5 minút na gril.
  6. My sme mali so zemiakmi a mrkvovým šalátom. Mrkvový šalát: nastrúhaná mrkva, kremžská horčica, ocot, olivový olej, soľ a korenie.