Pečené zemiaky

Pečené bandurky so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo :-))). Nehľadajte recept, len inšpiráciu a trocha zábavy.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Podľa počtu stravníkov pripravím potrebné, očistím a nakrájam na kolieska, hranolky... ako sa komu ráči. Čím tenšie, tým chrumkavejšie. Tu je batát, fialové zemiaky (mala v ponuke Jednota) a žlté.
  2. Zeleninu som dala zvlášť.
  3. Niekde som čítala, že fialové zemiaky sa dlho varia, ale tieto potrebovali asi rovnaký čas. Môže sa všetko pomiešať a dať na jeden plech, síce nebude chrumkavé, ale ako príloha chutné.
  4. A už len sledovať, aby sa nič nepripálilo a debužírovať. Lebo pre mňa zemiaky pečené sú lahôdkou a rezeň mi nechýba. A ak ten zložitý recept bude niekomu inšpiráciou, tak dobrú chuť a príjemné jesenné dni :-).