Pečené zemiaky
Pečené bandurky so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo :-))).
Nehľadajte recept, len inšpiráciu a trocha zábavy.
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Podľa počtu stravníkov pripravím potrebné, očistím a nakrájam na kolieska, hranolky... ako sa komu ráči. Čím tenšie, tým chrumkavejšie. Tu je batát, fialové zemiaky (mala v ponuke Jednota) a žlté.
- Zeleninu som dala zvlášť.
- Niekde som čítala, že fialové zemiaky sa dlho varia, ale tieto potrebovali asi rovnaký čas. Môže sa všetko pomiešať a dať na jeden plech, síce nebude chrumkavé, ale ako príloha chutné.
- A už len sledovať, aby sa nič nepripálilo a debužírovať. Lebo pre mňa zemiaky pečené sú lahôdkou a rezeň mi nechýba. A ak ten zložitý recept bude niekomu inšpiráciou, tak dobrú chuť a príjemné jesenné dni :-).