Pečená zelenina

Pečená zelenina s cícerom a so špenátom

Autor receptu: hame

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer deň vopred namočíme a potom uvaríme podľa návodu.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a restujeme na ňom špenát, až pokým sa z neho odparí prebytočná voda. Potom ho podľa chuti osolíme a okoreníme.
  3. Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na hranolky. V miske zmiešame olivový olej, balzamikový krém, soľ a korenie. Do marinády pridáme nakrájanú zeleninu a premiešame ju. Dáme ju piecť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zmäknutia, asi 30 – 40 minút.
  4. Upečenú zeleninu premiešame so špenátom a všetko podľa chuti osolíme.
  5. Pred podávaním posypeme uvareným cícerom.