Pečená zelenina
Pečená zelenina s cícerom a so špenátom
Autor receptu: hame
4 porcie |
15 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup- Cícer deň vopred namočíme a potom uvaríme podľa návodu.
- Na panvici rozpustíme maslo a restujeme na ňom špenát, až pokým sa z neho odparí prebytočná voda. Potom ho podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na hranolky. V miske zmiešame olivový olej, balzamikový krém, soľ a korenie. Do marinády pridáme nakrájanú zeleninu a premiešame ju. Dáme ju piecť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zmäknutia, asi 30 – 40 minút.
- Upečenú zeleninu premiešame so špenátom a všetko podľa chuti osolíme.
- Pred podávaním posypeme uvareným cícerom.
|