Pečená treska

Pečená treska pod mandľovou perinkou

Autor receptu: stanci11

Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa mi páči, popíšem poznámkami a potom podľa toho kuchtím ;) málokedy mám chuť na rybu, ale akosi mi táto kombinácia padla do oka a musela som vyskúšať - tmavá treska zapečená v „krustičke“ z parmezánu, mandľových lupienkov a petržlenovej vňate - veru, platí pravda odveká „v jednoduchosti je krása“ :)

1
porcia
2 minút
príprava
15+1 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rybku som opláchla, osušila, pokvapkala citrónom a nechala chvíľku postáť - potom som ju ešte osolila a okorenila čerstvým mlčkom - z oboch strán samozrejme.
  2. Vedľa v mištičke som si zmiešala mandľové lupienky, najemno nastrúhaný parmezán a najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
  3. Filety som preniesla na plech s papierom na pečenie a na vrch som poriadne popritláčala vytvorenú zmes. Ešte som to pokládla tenučkými plátkami masla a dala piecť.
  4. Piekla som to 15 minút na 180 °C, a potom asi minútku pod grilom kým tá "krustička" nechytila peknú farbu.
  5. A obed do pár minút na stole ;) Čo poviete hm? Mne sa to strašne zapáčilo, také ľahučké, svieže jedlo. Niet čo dodať, vyskúšajte, chutí skvelo :)