Pečená treska
Pečená treska pod mandľovou perinkou
Autor receptu: stanci11
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem,
povystrihujem, čo
sa mi páči, popíšem
poznámkami a potom podľa toho kuchtím ;) málokedy mám chuť na rybu, ale akosi mi
táto kombinácia padla do oka
a musela som vyskúšať - tmavá treska zapečená v „krustičke“ z
parmezánu,
mandľových lupienkov a petržlenovej
vňate - veru, platí pravda odveká „v jednoduchosti je krása“ :)
1 porcia |
2 minút príprava |
15+1 minút na 180 °C |
Postup
- Rybku som opláchla, osušila, pokvapkala citrónom a nechala chvíľku postáť - potom som ju ešte osolila a okorenila čerstvým mlčkom - z oboch strán samozrejme.
- Vedľa v mištičke som si zmiešala mandľové lupienky, najemno nastrúhaný parmezán a najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
- Filety som preniesla na plech s papierom na pečenie a na vrch som poriadne popritláčala vytvorenú zmes. Ešte som to pokládla tenučkými plátkami masla a dala piecť.
- Piekla som to 15 minút na 180 °C, a potom asi minútku pod grilom kým tá "krustička" nechytila peknú farbu.
- A obed do pár minút na stole ;) Čo poviete hm? Mne sa to strašne zapáčilo, také ľahučké, svieže jedlo. Niet čo dodať, vyskúšajte, chutí skvelo :)