Pečená treska
	        Pečená treska pod mandľovou perinkou
	        Autor receptu: stanci11
	         
	        
	        Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, 
povystrihujem, čo 
sa mi páči, popíšem 
poznámkami a potom podľa toho kuchtím ;) málokedy mám chuť na rybu, ale akosi mi 
táto kombinácia padla do oka 
a musela som vyskúšať - tmavá treska zapečená v „krustičke“ z 
parmezánu, 
mandľových lupienkov a petržlenovej 
vňate - veru, platí pravda odveká „v jednoduchosti je krása“ :) 
| 
 1porcia
 | 
 2 minútpríprava
 | 
 15+1 minútna 180 °C
 | 
Postup
- Rybku som opláchla, osušila, pokvapkala citrónom a nechala chvíľku postáť - potom som ju ešte osolila a okorenila čerstvým mlčkom - z oboch strán samozrejme. 
- Vedľa v mištičke som si zmiešala mandľové lupienky, najemno nastrúhaný parmezán a najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. 
- Filety som preniesla na plech s papierom na pečenie a na vrch som poriadne popritláčala vytvorenú zmes. Ešte som to pokládla tenučkými plátkami masla a dala piecť.
- Piekla som to 15 minút na 180 °C, a potom asi minútku pod grilom kým tá "krustička" nechytila peknú farbu.
- A obed do pár minút na stole ;) Čo poviete hm? Mne sa to strašne zapáčilo, také ľahučké, svieže jedlo. Niet čo dodať, vyskúšajte, chutí skvelo :)