Pečená ryba s pikantnou krustou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím z mrazenej ryby bez kosti, ale dá sa pripraviť z akejkoľvek ryby. Ja som mala modrú tresku. Filety z tresky som dala do pekáčika, osolila som ich, okorenila mletým čiernym korením, pokvapkala som ich citronovou šťavou a nechala som chvíľu odležať. Potrela som ich plnotučnou horčicou, posypala strúhankou, pokládla plátkami masla a upiekla.Takto upravená rybka je veľmi chutná a ľahko sa pripravuje.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Rybie filé z modrej tresky som umyla, osušila, nechala čiastočne rozmraziť a vložila som ho do pekáča.
- Rybku som z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením
- Pripravila som si citronovú šťavu, pokvapkala som ňou rybku a nechala som ju v chlade chvíľku odležať, cca 15 minút.
- Rybku som potom potrela horčicou a...
- ...posypala strúhankou, do pekáča som naliala trocha oleja.
- Maslo som pokrájala na plátky.
- Na rybku som pokládla plátky masla. Vložila som do trúby vyhriatej na 200 stupňov a piekla som ju 20 minút, až sa vytvorila zlatohnedá krusta na jej povrchu.
- Kým sa rybka piekla, očistené a pokrájané zemiaky som uvarila v vriacej osolenej vode, scedila som ich, pretlačila som ich na jemno a vyšľahala so zohriatym mliekom s maslom na kašu. /asi 20 minút/
- Upečenú rybku som podávala s kolieskom citrona a so zemiakovou kašou. Takto upravená ryba má jemnú chuť od masla a je príjemne pikantná, ľahko stráviteľná a rýchlo hotová.