Pečená ryba s pikantnou krustou (fotorecept)
	        Autor receptu: pusta
	         
	        
	        Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím z mrazenej ryby bez kosti, ale dá sa pripraviť z akejkoľvek ryby. Ja som mala modrú tresku. Filety z tresky som dala do pekáčika, osolila som ich, okorenila mletým čiernym korením, pokvapkala som ich citronovou šťavou a nechala som chvíľu odležať. Potrela som ich plnotučnou horčicou, posypala strúhankou, pokládla plátkami masla a upiekla.Takto upravená rybka je veľmi chutná a ľahko sa pripravuje.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Rybie filé z modrej tresky som umyla, osušila, nechala čiastočne rozmraziť a vložila som ho do pekáča.
 - Rybku som z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením
 - Pripravila som si citronovú šťavu, pokvapkala som ňou rybku a nechala som ju v chlade chvíľku odležať, cca 15 minút.
 - Rybku som potom potrela horčicou a... 
 - ...posypala strúhankou, do pekáča som naliala trocha oleja.
 - Maslo som pokrájala na plátky. 
 - Na rybku som pokládla plátky masla. Vložila som do trúby vyhriatej na 200 stupňov a piekla som ju 20 minút, až sa vytvorila zlatohnedá krusta na jej povrchu.
 - Kým sa rybka piekla, očistené a pokrájané zemiaky som uvarila v vriacej osolenej vode, scedila som ich, pretlačila som ich na jemno a vyšľahala so zohriatym mliekom s maslom na kašu. /asi 20 minút/
 - Upečenú rybku som podávala s kolieskom citrona a so zemiakovou kašou.  Takto upravená ryba má jemnú chuť od masla a je príjemne pikantná, ľahko stráviteľná a rýchlo hotová.