Plnená tekvica
Plnená tekvica

Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 13. júla 2018

Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)

4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
100 g
10 ks
150 g mrazený
1 ks
80 ml
30 g
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL
5 ČL
40 ml
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na drobno si pokrájame šampiňóny, paradajky a cibuľku.

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a šampiňóny opražíme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak.

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme troškou vývaru, pridáme špenát a napokon paradajky, dobre premiešame.

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozhabarkujeme si múku s mliekom, pridáme k zmesi a pri stálom miešaní privedieme k varu, pridáme sojakrém a povaríme spolu 2-3 minutky.

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tekvicu si rozpolíme, ošúpeme a vydlabeme lyžicou. Osolíme zvrchu aj zospodu.

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obe polovice zabalíme do alobalu aby lepšie udržali tvar a naplníme zmesou.

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme strúhaným syrom (ja som použila môj obľúbený od značky Go Veggie).

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zapečieme na 55 minút (ja som po 40 minútach plech vybrala, posypala ešte troškou syra a dala ďalej piecť na 15 minút).

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou, šalátom alebo jeme len tak tekvicu samú o sebe, komu ako chutí. Dobrú chuť! :)

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Robil som včera na večeru.Fantastické! A to som "nepriatel" cukety a baklažánu.Akurát netuším,čo je sojakrém(nahradil som kokosovým mliekom stuhnutým na padrť:-))).A posyp bol z mozzarelou líznutou parmazánom.Sorry za úpravu :-))

Ale aj tak dík .
Ahoj, ani ja neviem, čo je sojakrém, ale dal som si poradiť, nahradil som ho syrom v črievku, plus skúsil som pridať olivy, plus strúhaný syr navyše ... Receptík OK !!!
@62milan (15.7.2018 09:31)

a @Vlado29 ďakujem za vyskúšanie :)) sojakrém je rastlinná nátierka od lunteru, dá sa bežne zohnať v potravinách, tak mi to neprišlo ako niečo "extra" nepoznané :D ja to používam celkom často do zapekaných receptov, netreba sa nechať odradiť tým "soja" v názve :))

Pridaj komentár k receptu: