Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami

Autor receptu: mysiacik

U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko a dá sa pomaly piecť.

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku umyjeme, cesnak očistíme a dlhým nožíkom si ním krkovičku prešpikujeme. Mäso osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a aj korením na pečenú krkovičku. Na plech poukladáme vetvičky čerstvého umytého rozmarínu, dáme olej, trocha vody a položíme krkovičku, ktorú aj na vrch polejeme trochou oleja. Zakryjeme alobalom a dáme na 180 stupňov, asi na dve hodinky piecť. Keď je mäsko hotové, mäkké, ku koncu ho odokryjeme a necháme troška zapiecť.
  2. Medzitým z múky, soli, vajíčka a vody urobíme cesto a uvaríme halušky.
  3. Kapustu zo suda, može byť aj kupovaná, udusíme domäkka. Ak nemáme sudovú kapustu, kapustu z obchodu udusíme tiež, len si ju dochutíme korením celým, bobkovým listom, soľou. Kapustu počas dusenia podievame trochou vody. Keď máme aj halušky, aj kapustu, jednoducho ich spolu zmiešame a podávame s pečenou krkovičkou.