Pečená chobotnica

Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: pn

Ja zbožnujem všeliake morske prišerky, moj muz moc nie, ale dnes som ho velmi prekvapila s tymto jedlom. :)

15 minút
príprava
60-70 minút
na 220 °C

Postup

  1. Zmrznutu chobotnicu odmrzneme, očistime. Zemiaky ošupeme a nakrajame na kolieska. Dame do pekača, pridame sol, vegetu, čierne korenie, cibulu nakrajanu na kolieska, cesnak na male kocky. Pridame olivovy olej (najlepši je domaci) a všetko pekne zmiešame rukami.
  2. Chobotnicu položime na zemiaky a pekne ju "rozprestreme".
  3. Chobotnicu možeme trošku poliat olivovym olejom. Vodu nepridavame, lebo by sa skor uvarila, ona pusti svoju vodu.
  4. Na pekač dame vrchnak a pečieme 40minut na 220 st. Potom odokryjeme. Zemiaky by mali byt hotove. Chobotnicu otočime a pečieme 10 min. Potom ju otočime naspat a polejeme bielym vinom a nechame este 10 min zapiect.
  5. Prajem Vam dobru chut!! Niekto chobotnicu pred pečenim vari, ale podla mna je to zbytočne, pretože sa pekne upečie, aj ked nie je uvarena. Mozete dat aj vacsiu chobotnicu, ja som nasla len 1-kilovu. Na Slovensku najdete len mrazenu, ale aj keby bola čerstva, musi sa zamraziť, pretože je lepšia pred varenim aj pečenim, aby bola zamrazena. Zamrazene su už očistene, tak sa nemusite bat, ci ju dobre očistite. Budem rada ak Vam bude chutit!!!