Pomaly pečená panenka s rakytníkom a čerstvými brusnicami
Foto: Luckaprima
Jedlo ako stvorené na nedeľný obed. A za odmenu. Jemná panenka sa tu snúbi s výrazným ovocím. Pre nás dokonalá kombinácia.
porcií
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu z olivového oleja, soli, červenej papriky, pretretého cesnaku a rozmarínu. Votrieme do mäsa a necháme odpočívať najlepšie cez noc. Pečieme v jenskej mise s vrchnákom necelú hodinku pri 200 °C, potom uberieme na 140 °C, podlejeme vínom a pečieme ďalšie tri hodiny, občas panenky otočíme nech sa kúpu, keďže nie sú v alobale, aby povrch nevysychal. Ak sme začali ráno o pol ôsmej, obed bude práve na dvanástu.
- 2
Keď sú panenky mäkké a vláčne vyberieme ich a výpek zlejeme do širšej malej rajničky, pridáme rakytníkový džem, čerstvé brusnice a redukujeme asi 10 minút. Dostaneme krásne krémovú šťavu s výraznou chuťou a kúskami celých brusníc.
- 3
Prílohu si už zvoľte podľa svojej chuti, my sme dnes mali obyčajnú ryžu pripravenú al dente a čerstvé lístky mladého mangoldu s voňavou petržlenovou vniatkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dost?slovo totalne je slabe.
myslim,ze @luckaprima ta nepocuvne.Je to sikovna kucharka a nikdy by nepokazila dobre maso tym,ze by ho vysusila.Nerobila to prvy krat.
mne je jedno ci ma pocuvne,ja som to napisal preto,aby ini to mäso neznicili.uz po tej hodine na 200° to musi byt suche ako pilina.