Pečená panenka
Pečená bravčová panenka v slanine
Autor receptu: redakcia
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme. Po celej dĺžke ju obalíme plátkami slaniny. Očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu orestujeme na masle.
- Do pekáča vložíme orestovanú zeleninu, položíme na ňu panenku obalenú v slanine a pokrájané paradajky. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi
20 minút. Počas pečenia panenku otočíme a prelievame výpekom.
- Potom mäso vyberieme z pekáča a necháme odpočinúť v teple. Výpek zaprášime múkou a povaríme 10 minút.
- Omáčku potom prepasírujeme a podávame s nakrájanou bravčovou panenkou. Môžeme ozdobiť tymianom a hráškovými výhonkami.