Pečená panenka

Pečená bravčová panenka v slanine

Autor receptu: redakcia

Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme. Po celej dĺžke ju obalíme plátkami slaniny. Očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu orestujeme na masle.
  2. Do pekáča vložíme orestovanú zeleninu, položíme na ňu panenku obalenú v slanine a pokrájané paradajky. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Počas pečenia panenku otočíme a prelievame výpekom.
  3. Potom mäso vyberieme z pekáča a necháme odpočinúť v teple. Výpek zaprášime múkou a povaríme 10 minút.
  4. Omáčku potom prepasírujeme a podávame s nakrájanou bravčovou panenkou. Môžeme ozdobiť tymianom a hráškovými výhonkami.