Pečená bravčová mozaika (fotorecept)

Autor receptu: mmiro

Chutná, celkom jednoduchá bravčová mozaika.

20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Potrhať pečivo nadrobno a zaliať mliekom.
  2. Počkať kým sa pečivo nasiakne a miesiť kým nenadobudne konzistenciu cesta.
  3. Na troche olivového oleja zprudka opražiť cibuľu.
  4. Pridať k pečivu mäso, opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, 2 surové vajcia, strúhanku, korenie, soľ, majoránku a pokrájané huby. Všetko poriadne premiešať a nechať odstáť v chladničke pár hodín.
  5. Hlbší plech (napr. ako na srnčí chrbát) vystlať papierom na pečenie.
  6. Naniesť rovnomernú vrstvu mäsovej zmesi a rozmiestniť striedavo vajcia a mrkvu.
  7. Nasleduje ďaľšia vsrstva mäsovej zmesi, vajcia a hrach.
  8. Všetko prekryť ďaľšiou vrsvou mäsa, hrachu, vajec a mrkvy
  9. Zakryť poctivo mäsovou zmesou a zľahka utlačiť.
  10. Dať piecť do rúry na 180°C cca na 1hodinu.
  11. Vyklopiť, stiahnuť papier a nechať dopiecť z druhej strany pár minút. Kým chytí chrumkavú kôrku.
  12. Podávať s varenými zemiakmi s maslom a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť.