Pečená bravčová mozaika (fotorecept)
Autor receptu: mmiro
Chutná, celkom jednoduchá bravčová mozaika.
20 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Potrhať pečivo nadrobno a zaliať mliekom.
- Počkať kým sa pečivo nasiakne a miesiť kým nenadobudne konzistenciu cesta.
- Na troche olivového oleja zprudka opražiť cibuľu.
- Pridať k pečivu mäso, opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, 2 surové vajcia, strúhanku, korenie, soľ, majoránku a pokrájané huby. Všetko poriadne premiešať a nechať odstáť v chladničke pár hodín.
- Hlbší plech (napr. ako na srnčí chrbát) vystlať papierom na pečenie.
- Naniesť rovnomernú vrstvu mäsovej zmesi a rozmiestniť striedavo vajcia a mrkvu.
- Nasleduje ďaľšia vsrstva mäsovej zmesi, vajcia a hrach.
- Všetko prekryť ďaľšiou vrsvou mäsa, hrachu, vajec a mrkvy
- Zakryť poctivo mäsovou zmesou a zľahka utlačiť.
- Dať piecť do rúry na 180°C cca na 1hodinu.
- Vyklopiť, stiahnuť papier a nechať dopiecť z druhej strany pár minút. Kým chytí chrumkavú kôrku.
- Podávať s varenými zemiakmi s maslom a zeleninovou oblohou.
Dobrú chuť.