Pečeň na jablkách a cibuľovej marmeláde
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Vínna redukcia: v hrnci rozpálime olej a dôkladne orestujeme kosti, pridáme zeleninu a korenie. Poprášime cukrom, necháme skaramelizovať a nakoniec pridáme pretlak. Zalejeme vývarom a varíme tak dlho, až sa tekutina odparí na tretinu. Prilejeme víno a solamyl zamiešaný vo vode.
- Cibuľová marmeláda: cibuľu nakrájanú na plátky dáme do hrnca, pridáme ocot, med, bobkový list a celé čierne korenie. Varíme asi 30 minút, dochutíme soľou.
- Pečeň umyjeme a narežeme na plátky. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na kolieska. Oboje opekáme na panvičke z oboch strán, okoreníme a osolíme až nakoniec. Podávame s cibuľovou marmeládou a preliate vínnou redukciou.
|