Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Paštéta z kačacej pečene

Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 14. júla 2022
Paštéta z kačacej pečene
Foto: pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

350 g
200 g
300 ml
1 l (kurací, kačací)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme dozlatista na oleji. Keď je hotová, pridáme kačaciu pečeň, chvíľku spolu s cibuľkou restujeme a zalejeme vínom.

  2. 2

    Keď sa víno odparí, podlievame postupne troškou vývaru podľa potreby a varíme, tak, aby pečeň nebola ani rozvarená, ani tuhá.

  3. 3

    Keď je pečeň mäkká, pridáme soľ a korenie, dochutíme. Necháme ešte chvíľku prevrieť. Uvarenú pečeň vymixujeme dohladka a dáme do chladu zatuhnúť.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha