Hubová nátierka

Paštéta z bedlí

Autor receptu: bobo007

Čo s bedľou ak ju nechcem vysmážať? Urobiť sa dá aj skvelá paštéta. Dostal som recept od známych.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bedle nakrájame na kocky a orestujeme pár minút s rascou na rozpálenej masti s maslom a cibuľou na drobno nakrájanou. Potom pridáme soľ a korenie a asi 10-15 min dusíme vo vlastnej šťave na zakrytej panvici. V prípade potreby podlievame trochou vody. Potom na otvorenej panvici dorestujeme tak, aby sa vyparila voda a zostali len bedle vo vlastnej šťave s masťou a maslom.
  2. Podľa chuti môžte pridať maslo, prípadne dosoliť a okoreniť. Po vychladnutí dáme obsah panvice do nožového mixéru a pridáme najemno nakrájaný surový cesnak a olivový olej. Rozmixujeme na jemnosť a hustotu, ktorá nám vyhovuje. Uskladníme do chladničky.
  3. Doporučujem natierať na sucho opečenom chlebe alebo bagete v hriankovači alebo trúbe a navrch môžme ozdobiť cibuľkou alebo bazalkovým listom alebo inými variantami, ktoré nás napadnú. Dobrú chuť.