Cestoviny

Pasta alla Norma (fotorecept)

Autor receptu: tiamostef

Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou.* Variácií a postupov je viac no je to recept južného Talianska, keď mám menej času, robím ako v tomto recepte, takto to robievala aj moja svokra. Mne to pripomína aj libanonskú moussaku (musaku - maghmour) akurát bez cíceru, koriandra a cesnaku. Je to jedno z našich najobľúbenejších jedál. Druhá variácia na ktorú treba viac času je s osobitne grilovanými balkažánmi a pridanými ako posledné, ale o tom inokedy.

2
porcie
15-20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pokrajaj baklazan na vačsie kocky, posolis a nechás "spotit" priblizne 15-20 minut.
  2. K tejto omacke sa hodí "pasta grossa" alebo casarece. Ja som pouzila rigatoni napolitani 124, ked zacnes opekat baklazany postav si aj vodu na cestoviny, ktoré uvaris podla postupu na obale.
  3. V rajnici na olivovom oleji sprazis a z kazdej strany poopekas baklazany. Pridas bylinky, salotku, sol,korenie, klinčeky mleté (alebo vhod jeden cely ak ho potom najdes je lepsie ho po dokoncení omáčky vybrat). Spolu orestujes cca 1 min a pridás passata di pomodoro. Ja som dala od oka jednu sálku, no dolezite aby baklazany neplávali ako v polievke a neboli ani velmi suché.
  4. Na tanieri uz len posyp struhanou ricottou. https://talianskoonline.sk/sk/ricotta-jemny-taliansky-syr-plny-tradicie-1036.htm