Cestoviny
Pasta alla Norma (fotorecept)
Autor receptu: tiamostef
Nejakú taliansku normu by ste tu
hľadali ťažko. Sú to v skratke
baklažány s paradajkovou
omáčkou.* Variácií a postupov je
viac no je to recept južného
Talianska, keď mám menej času,
robím ako v tomto recepte, takto
to robievala aj moja svokra.
Mne to pripomína aj libanonskú
moussaku (musaku - maghmour)
akurát bez cíceru, koriandra a
cesnaku. Je to jedno z našich
najobľúbenejších jedál.
Druhá variácia na ktorú treba viac
času je s osobitne grilovanými
balkažánmi a pridanými ako
posledné, ale o tom inokedy.
2 porcie |
15-20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokrajaj baklazan na vačsie kocky, posolis a nechás "spotit" priblizne 15-20 minut.
- K tejto omacke sa hodí "pasta grossa" alebo casarece. Ja som pouzila rigatoni napolitani 124, ked zacnes opekat baklazany postav si aj vodu na cestoviny, ktoré uvaris podla postupu na obale.
- V rajnici na olivovom oleji sprazis a z kazdej strany poopekas baklazany. Pridas bylinky, salotku, sol,korenie, klinčeky mleté (alebo vhod jeden cely ak ho potom najdes je lepsie ho po dokoncení omáčky vybrat). Spolu orestujes cca 1 min a pridás passata di pomodoro. Ja som dala od oka jednu sálku, no dolezite aby baklazany neplávali ako v polievke a neboli ani velmi suché.
- Na tanieri uz len posyp struhanou ricottou.
https://talianskoonline.sk/sk/ricotta-jemny-taliansky-syr-plny-tradicie-1036.htm