Parížske rožky

Parížske rožky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach, na svadbách a väčších oslavách.* V chladničke boli vaječné bielky a tak som upiekla tento zákusok.

35
porcií
90 minút
príprava
25-30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme po častiach na 4x práškový cukor a vyšľaháme do tuhej peny. Mleté vlašské orechy spojíme s múkou a varechou zľahka vmiešame do bielkového snehu.
  3. Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme cestom.
  4. Plech vyložíme papierom na pečeniea na striekame rožky. Rúru predhrejeme na 160 stupňov pečieme (sušíme) 25-30 minút.
  5. Krém: Do misy dáme žĺtky, vajíčko a cukor a dáme na vodný kúpeľ. Varechou miešame pokiaľ žĺtkova hmota nezhustne (13-15) minút. Stiahneme z plameňa a za horúca vmiešame preosiate kakao. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a spojíme s vychladnutým krémom.
  6. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobou špičkou.
  7. Krém nastriekame na rožky a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Vychladené rožteky namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť. Dobrú chuť.