Parížske rožky
cukrárka, dnes 08:00
Foto: Lidl
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Základ: | |
200 g mleté |
|
30 g |
|
200 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
Krém: | |
1 ks |
|
3 ks |
|
200 g |
|
70 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
200 g (74 % kakaa) |
|
Poleva: | |
200 g (52 % kakaa) |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Základ: V miske dôkladne zmiešame mleté orechy s múkou, cukrom, so soľou a vajíčkami. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov asi s 3 cm rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Rožteky necháme vychladnúť na plechu. Aby sa s rožkami ľahšie pracovalo, môžeme ich dať na chvíľu aj do mrazničky.
- 2
Krém: Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Keď voda zovrie, cukor sa roztopí a zmes začne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom. Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom docielime klasický žĺtkový krém, ktorý však nemusíme prácne a dlho šľahať ručne nad parou.
- 3
Šľaháme ďalej až do vychladnutia. Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Krém ozdobne nanesieme na upečené rožteky a dáme stuhnúť.
- 4
Poleva: Čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke.
Tiež parížske rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu