Paradajková omáčka
Paradajková omáčka

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, dnes 12:46

Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi. Chutí Zobraziť celý popisChuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi. Chutí so špagetami, alebo inou cestovinou. Táto omáčka vo fľaši je rýchle riešenie, keď potrebujete uvariť rýchlo niečo teplé. Ak máte ešte veľa paradajok navyše, tak určite pár fľašiek odložte :-)
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

4,5 kg
1 kg
2 hlavičky
500 g
3 PL
1 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Paradajky opláchneme, vykrojíme ten tvrdý stred kde bola stopka a na spodok paradajky urobíme nožíkom slabý dlhší zárez - len aby sa šupka prerezala. Paradajky následne zalejeme vriacou vodou a necháme niekoľko minút stáť. Šupka sa takýmto spôsobom uvoľní a paradajky sa budú dať krásne a rýchlo ošúpať :-) To budete vidieť keď už sa dajú šúpať, lebo šupka sa trocha stiahne.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci zosklovatíme a trošičku aj kde-tu opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme paradajky, ktoré sme rukami trocha popučili, postrúhaný cesnak, osolíme, pridáme čierne korenie a necháme variť kým sa paradajky celkom neuvaria.

  3. 3

    Uvarené paradajky rozmixujeme ponorným mixérom a podľa toho, že akú hustú omáčku chceme mať, tak necháme ich ešte variť ďalej. Keď už máme požadovanú hustotu, pridáme veľa čerstvej bazalky a ešte spolu zo 10-15 minút povaríme. Napokon hotovú omáčku dáme do fliaš, otočíme hore dnom a necháme celkom vychladnúť.

    Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Táto omáčka je veľmi jednoduchá, ale pritom veľmi chutná. Je podľa mňa veľkou výhodou ju mať v špajzi najmä, keď treba niečo rýchle na stôl. Hodí sa k rôznej cestovine a aj s rôznymi druhmi syra. Prajem dobrú chuť !

    Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu (videorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia