Paradajkové consommé s knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
190 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji urestujeme mleté hovädzie mäso, pridáme nakrájané paradajky a všetko ešte urestujeme. Zalejeme vodou, pridáme čerstvú bazalku (3 lístky) a varíme asi 4 hodiny. Potom precedíme do druhého hrnca cez gázu. Nakoniec vývar ešte raz prevaríme, dochutíme portským vínom a soľou.
  2. Žemľové kocky zalejeme roztopeným maslom, pridáme vajce, žĺtok a ricottu. Premiešame, dosolíme a pridáme najemno nasekanú bazalku. Z masy pomocou lyžice a vody formujeme valčeky, ktoré vkladáme do vriacej vody a varíme asi 2 minúty. Cuketu rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Vnútro vydlabeme.
  3. Ošúpaný zemiak a paradajky pokrájame na malé kocky, čierne olivy pokrájame na kolieska. Premiešame so soľou, korením a podlejeme bielym vínom. Dáme do konvektomatu spolu s cuketou na 5 minút blanšírovať. Potom cuketu naplníme pripravenou zmesou. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť pod salamander (prístroj na gratinovanie, zapekanie a udržiavanie jedál v teplom stave). Ricottové knedličky zalejeme vývarom, cuketu podávame zvlášť.