Paradajková omáčka
Paradajková omáčka na špagety (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú dopestované vo vlastnej
záhrade, takže vieme čo jeme :-)
7 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Rajčiny umyjeme, stiahneme z nich šupku, vyrežeme stred (najlepšie sú mäsité rajčiny lebo obsahujú menej vody a omáčka rýchlejšie zhustne).
- Papriku kapiu umyjeme a opečieme napríklad na kovovej platni na sporáku (dá sa upiecť aj v rúre na plechu).
- Opečenú kapiu vložíme do papierového vrecka, nech sa zaparí a potom očistíme od šupky a odstránime aj jadrovníky.
- Finálny produkt...
- Baklažán tiež upečieme, vydlabeme vnútro.
- Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak na plátky.
- Do hrnca dáme rajčiny vymixované ponorným mixérom a dáme variť. Keď zovrú, pridáme ostatné suroviny, keď sa trocha uvaria tiež pomixujeme ponorným mixérom. Keď omáčka varom zhustne, dochutíme ju, pridáme nasekanú bazalku podľa chuti a necháme ešte chvíľu povariť. Alternatívne je možné pridať chilli, ale ja som ju teraz robila tak, aby ju mohli jesť aj deti na špagety, takže žiadne chilli.
- Plníme ešte horúce do pohárikov, dobre zatvoríme, otočíme hore dnom a dobre zababušíme, nech sa chytia viečka. Toto sú poháriky už na druhý deň.