Paprikové zemiaky
	        Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept)
	        Autor receptu: kvakac
	         
	        
	        Takéto zemiaky máme veľmi radi najmä k suchému mäsu, ako údené, šnicle atď. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie sú varný typ A. Uvaríme ich skôr, nech vychladnú. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. 
 - Do malého hrnca nalejeme vývar, ktorý rozvaríme. Pridáme ocot, cukor, soľ a polovicu čierneho korenia z uvedeného množstva. Napokon pridáme cibuľu, povaríme asi 5 minút. Necháme trochu vychladnúť. To bude zálievka.
 - Zatiaľ si ošúpeme a pokrájame zemiaky.
 - Vo veľkej rajnici zohrejeme olej a maslo. Do horúceho pridáme mletú papriku a zvyšok korenia. Odložíme mimo sporáku, premiešame, aby sa paprika dobré vylúhovala.
 - Teraz dáme do rajnice zemiaky a premiešame.
 - Nalejeme zálievku a položíme znovu na sporák. Chvíľu povaríme za pomalého miešania.
 - Až nám to takto pekne zhustne, ako by tam bol rôsol. 
 - Necháme odpočinúť a môžeme podávať. U nás beží k tomu aj čerstvá uhorka. Tak ako som na začiatku napísal, hodí sa k tomu suché mäso, alebo aj samotné sú chutné. Tieto zemiaky robievame, čo si od chlapca pamätám.