Paprikové zemiaky

Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Takéto zemiaky máme veľmi radi najmä k suchému mäsu, ako údené, šnicle atď.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie sú varný typ A. Uvaríme ich skôr, nech vychladnú. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno.
  2. Do malého hrnca nalejeme vývar, ktorý rozvaríme. Pridáme ocot, cukor, soľ a polovicu čierneho korenia z uvedeného množstva. Napokon pridáme cibuľu, povaríme asi 5 minút. Necháme trochu vychladnúť. To bude zálievka.
  3. Zatiaľ si ošúpeme a pokrájame zemiaky.
  4. Vo veľkej rajnici zohrejeme olej a maslo. Do horúceho pridáme mletú papriku a zvyšok korenia. Odložíme mimo sporáku, premiešame, aby sa paprika dobré vylúhovala.
  5. Teraz dáme do rajnice zemiaky a premiešame.
  6. Nalejeme zálievku a položíme znovu na sporák. Chvíľu povaríme za pomalého miešania.
  7. Až nám to takto pekne zhustne, ako by tam bol rôsol.
  8. Necháme odpočinúť a môžeme podávať. U nás beží k tomu aj čerstvá uhorka. Tak ako som na začiatku napísal, hodí sa k tomu suché mäso, alebo aj samotné sú chutné. Tieto zemiaky robievame, čo si od chlapca pamätám.