Paprikové zemiaky
Paprikové zemiaky s cibuľou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Takéto zemiaky máme veľmi radi najmä k suchému mäsu, ako údené, šnicle atď.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie sú varný typ A. Uvaríme ich skôr, nech vychladnú. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno.
- Do malého hrnca nalejeme vývar, ktorý rozvaríme. Pridáme ocot, cukor, soľ a polovicu čierneho korenia z uvedeného množstva. Napokon pridáme cibuľu, povaríme asi 5 minút. Necháme trochu vychladnúť. To bude zálievka.
- Zatiaľ si ošúpeme a pokrájame zemiaky.
- Vo veľkej rajnici zohrejeme olej a maslo. Do horúceho pridáme mletú papriku a zvyšok korenia. Odložíme mimo sporáku, premiešame, aby sa paprika dobré vylúhovala.
- Teraz dáme do rajnice zemiaky a premiešame.
- Nalejeme zálievku a položíme znovu na sporák. Chvíľu povaríme za pomalého miešania.
- Až nám to takto pekne zhustne, ako by tam bol rôsol.
- Necháme odpočinúť a môžeme podávať. U nás beží k tomu aj čerstvá uhorka. Tak ako som na začiatku napísal, hodí sa k tomu suché mäso, alebo aj samotné sú chutné. Tieto zemiaky robievame, čo si od chlapca pamätám.