Plnené pagáče
Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás
sú
za chvíľu fuč, tak nám veľmi
chutia. Odporúčam vyskúšať .
12 porcií |
35 minút na 200 °C |
Postup
- V menšej nádobe si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme, pridáme 1 čaj. lyžičku kryšt. cukru a medzi prsty múky. Zalejeme 0,5 dcl mlieka. Necháme nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej, kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme cesto.
- Zakryjeme utierkou a necháme ho nakysnúť 35 minút.
- Nakysnuté cesto.
- PLNKA: Zemiaková kaša: V hrnci na oleji usmažíme cibuľu, pridáme slaninku, ktorú sme na malé kúsky nakrájali a necháme ju usmažiť spolu s cibuľou.
- Pridáme do zemiakov, ktoré sme si uvarili a roztlačili na kašu. Ešte pridáme mleté čierne korenie, majorán, postrúhaný strúčik cesnaku a soľ.
- Dobre vymiešame na kašu. Pozor! Nesmie byť kaša taká ako pyré, nakoľko by nám vytekala pri pečení.
- Teraz z cesta povykrajujem kúsky a na každý nanesieme ochutenú kašu.
- Zabalíme každý kúsok do tvaru buchty.
- Potom ju obrátime a v dlani vyťapkáme na 0,5 cm vysoký pagáč. Popicháme vidličkou.
- Pripravíme plech, ktorý sme si vymastili olejom a poukladáme pagáče.
- Upečieme v predhriatej trúbe na spodnej priečke na 200 stupňov 35 minút. Upečené pomastíme olejom.
- Najlepšie chutia ešte teplé. Vyšlo mi 12 kusov pagáčov.
- V reze.