Plnené pagáče

Pagáče plnené zemiakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás sú za chvíľu fuč, tak nám veľmi chutia. Odporúčam vyskúšať .

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V menšej nádobe si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme, pridáme 1 čaj. lyžičku kryšt. cukru a medzi prsty múky. Zalejeme 0,5 dcl mlieka. Necháme nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej, kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme cesto.
  2. Zakryjeme utierkou a necháme ho nakysnúť 35 minút.
  3. Nakysnuté cesto.
  4. PLNKA: Zemiaková kaša: V hrnci na oleji usmažíme cibuľu, pridáme slaninku, ktorú sme na malé kúsky nakrájali a necháme ju usmažiť spolu s cibuľou.
  5. Pridáme do zemiakov, ktoré sme si uvarili a roztlačili na kašu. Ešte pridáme mleté čierne korenie, majorán, postrúhaný strúčik cesnaku a soľ.
  6. Dobre vymiešame na kašu. Pozor! Nesmie byť kaša taká ako pyré, nakoľko by nám vytekala pri pečení.
  7. Teraz z cesta povykrajujem kúsky a na každý nanesieme ochutenú kašu.
  8. Zabalíme každý kúsok do tvaru buchty.
  9. Potom ju obrátime a v dlani vyťapkáme na 0,5 cm vysoký pagáč. Popicháme vidličkou.
  10. Pripravíme plech, ktorý sme si vymastili olejom a poukladáme pagáče.
  11. Upečieme v predhriatej trúbe na spodnej priečke na 200 stupňov 35 minút. Upečené pomastíme olejom.
  12. Najlepšie chutia ešte teplé. Vyšlo mi 12 kusov pagáčov.
  13. V reze.