Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocný koláč zo šľahačkovej smotany

delight - fotkadelight, 18. júla 2018
Ovocný koláč zo šľahačkovej smotany
Foto: delight

Rýchly, osviežujúci a hlavne plný ovocia.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 hrnček
1 hrnček (hladká)
1 hrnček
200 ml
1 bal.
štipka
 na vymastenie a vysypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si rozšľaháme vajcia spolu s cukrom do bielej peny. Ja som namiesto cukru použila med.

  2. 2

    Do bielej peny prisypeme preosiatu múku, kypriaci prášok, soľ a vlejeme smotanu. Pokiaľ je cesto príliš husté, dolejeme smotanu, prípadne mlieko.

  3. 3

    Vymastíme a vysypeme múkou plech na pečenie s vyššími okrajmi. Vlejeme cesto. Na vrch navrstvíme ovocie podľa želania. Ja som použila tri druhy ríbezlí a broskyňu.

    Ovocný koláč zo šľahačkovej smotany - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 180 stupňoch približne 30 min.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Tento recept partí medzi moje obľúbené už tridsať rokov! V porovnaní s mojim ... mini rozdiely... dávam napr. len polohrubú múku. Roky som robievala podľa toho receptu bábovku a neskôr som začala aj ako bublaninu. Ja ešte malý rozdiel... šľahačku pridávam do cesta vyšľahanú.

Pridaj komentár k receptu: