Ovocný koláč zo šľahačkovej smotany
Foto: delight
Rýchly, osviežujúci a hlavne plný ovocia.
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (hladká) |
|
1 hrnček |
|
200 ml |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
|
|
na vymastenie a vysypanie plechu |
|
|
Postup
-
1
V miske si rozšľaháme vajcia spolu s cukrom do bielej peny. Ja som namiesto cukru použila med.
- 2
Do bielej peny prisypeme preosiatu múku, kypriaci prášok, soľ a vlejeme smotanu. Pokiaľ je cesto príliš husté, dolejeme smotanu, prípadne mlieko.
- 3
Vymastíme a vysypeme múkou plech na pečenie s vyššími okrajmi. Vlejeme cesto. Na vrch navrstvíme ovocie podľa želania. Ja som použila tri druhy ríbezlí a broskyňu.
- 4
Pečieme pri 180 stupňoch približne 30 min.
- 5
Dobrú chuť!
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Evi, polohrubou moukou nic nepokazíš.
muku v tom priprade pouzite iba polohrubu :-)
nad vyslahanou slahackou som aj ja rozmyslala ale este som to nikdy ored tym nerobila :-) davate ju uplne na zaver?
dakujem!
Ja ju mám tu a aj v diskusii píšem o obmenách: varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...
len si neviem predstaviť dať tam vyšľahanú šľahačku,lebo na pol litra múky absentuje tekutina.S týmto receptom prežijete aj nečakané návštevy :).