Bublanina pre začiatočníkov

viera1 - fotkaviera1, 26. novembra 2010

Ťažko mi je určiť autora,robím to takto už 35 rokov,rodina to nazýva 45-minútový koláč t.j. za 45 min.urobený,upečený aj zjedený.A je nenáročná na suroviny.Tak Zobraziť celý popisŤažko mi je určiť autora,robím to takto už 35 rokov,rodina to nazýva 45-minútový koláč t.j. za 45 min.urobený,upečený aj zjedený.A je nenáročná na suroviny.Tak skúste moju variantu.

15-20
porcií
10 minút
príprava
5+15 minút
na 200+170 °C

Suroviny

3 ks
0,25 l
0,25 l
0,5 l
1 ks
0,5 - 1 kg, čerstvé alebo zavárané




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do penista,pridáme smotanu a prisypávame múku,do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva.Vymiešame.

  2. 2

    Vylejeme na plech,vymastený maslom a vysypaný hr.múkou alebo strúhankou.Pokladieme ovocím,ktoré sme poprášili múkou,aby nepadlo na dno.Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C na 5 min.,potom znížime teplotu na 170°C a pečieme ešte cca 12-15 min.Keď sa cesto oddelí od kraja plechu,môžme vybrať a posypeme vanilkovým cukrom,ak dáme slivky,tak škoricovým.

  3. 3

    Smotanu môžme nahradiť 2 dl mlieka + 1 dl stolového oleja.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrý, jednoduchý recept, musím si zaznačiť, práve som niečo podobné hľadala. Mám aj ríbezle, vyskúšam, len neviem, či je lepšia len šl. smotana a lebo ten druhý variant s olejom.
viera1
Ja myslím,že nie je rozdiel,ja väčšinou používam mlieko s olejom.Ten koláč má toľko obmien,že sa fantázii medze nekladú,napr.pridám do cesta 2 PL kakaa a po vyliatí na plech PL medzi višne vychladnutý smotanový puding.Po upečení a vychladnutí rozotriem navrch kyslú smotanu s prášk. cukrom (cca 800 gr.smotany) a nastrúham horkú čokoládu.No vtedy to už nie je 45-min. koláč,musia čakať.
evanaaa
Trochu ma mýlia v rozpise tie gramáže v litroch, neviem, či sa to dá presnejšie určiť než gramy. a zasa tá kyslá smotana ( v inom variante ) jnie je v dcl, ale v gramoch, naopak.
dajaana
ďakujem za takúto rýchlovku - rýchlo koláč je vždy požehnaním - beriem :-)
alzbetka2
tento je ozaj rýchlovka. Aj ja mám veľa receptov na bublaninu ale tento určite vyskúšam. Ďakujem.
viera1
evanaaa:Tak toho cukru je 200-220 gr. a múky 300 gr.Smotanu predávajú na gramy,napr.v Kauf... kupujem 2 ks po 400 gr.16%.
zdezda
:-)))) super základ na hocijaký koláčik, sťaby piškót !
verka1
Vierka dík, som ho dnes upiekla s marhuľami, bol výborný. Robila som podľa pôvodného receptu, t.j. smotana, v remoske.
viera1
Som rada,že si ho odskúšala.Ja dávam recepty hlavne preto,aby si ženy uľahčili život a neskúsené nabrali odvahu na jednoduché jedlá.Sme rovesníčky a ja si dobre pamätám,aká som bola bezradná,lebo keď ma moja mama ťahala k sporáku,tak som jej povedala,že to nepotrebujem,lebo sa nevydám.A potom,zaťatá goralka,som sa musela učiť sama,hanbila som sa pýtať pomoc.Tak mi treba,...hi,hi.
marienka44
Cudujem sa, ze treba len 3 vajcia,ja mam recept z Dullovej kuch. knihy zo 6 vajec na normalny plech.
viera1
Však skús,je to recept 100x overený.Ak to dáš na menší plech,bude vyšší.Verka1 píše,že ho piekla v remoske.tak ho mala vyšší.
viera1
@murgaska pridaj do cesta 2 lyžice kakaa,višne a po vychladnutí rozotri 400gr.kyslej smotany,do ktorej vmiešaj 2 lyžice preosiatého prášk.cukru.Navrch môžeš postúhať horkú čokoládu.Mňamka.A keď mi nie je rady,po vyliatí cesta na plech lyžicou nakladiem k višniam smotanový puding (z cca 0,5 l mlieka).
kizjol
Odskúšala som a je skutočne vynikajúci! Ovocie som neposypala múkou, ale cesto pred ukladaním kompótu som posypala grahamovou múkou. Koláčik je fajn !!!!
viera1
@kizjol ,ja som ostala prekvapená,ten recept je tu už veľmi dlho a naraz vidím reakciu naň.Ja väčšinou posypem ovocie zvyškom strúhanky,čo vysypávam plech.A má ešte jednu výhodu - je lacný.
nadia56
egreska, dakujem za vyborny recept, urobila som, velmi nam chutilo,
len som si tvoj recept trosku prisposobila,
pouzila som mrazenu tresku a zopar kreviet, rybku som pripravila na pare, do marinady som pridala susene rajciny, pokrajane olivy, capari a zelerove stonky, k octu som pridala trosku balsamica,
s tvojim receptom sa da ozaj carovat,
pekny den vsetkym :-)
nadia56
viera1,ospravedlnujem sa, stala sa chyba, komentar je pre egresku, a k tomu k rybaciemu receptu, takto vylepseny kolacik, by asi nechutil, bol by taky ako ked psicek s macickou piekli tortu,
akosi som sa zamyslela, potom zacitala do tvojho receptu a chystala sa upiect tvoju bulbaninu, lebo je rychla, jednoducha a v mraznicke mam z leta zmrazene marhule,
dakujem za recept, pekny den vsetkym:-)
danca39
vierka ,dakujem za vynikajuci a hlavne jednoduchy recept,dnes som ho robila druhy krat,myslim ze ho budem robit velmi casto:))taketo recepty rada robim.pekmy den
1x viera1
viera1
@danca39 ,potešila som sa,že sa Ti páči a chutí.Vyskúšaj aj kombinácie,ktoré spomínam v diskusii a vždy budeš mať iný koláčik.Vítam Ťa na "vareche".
danca39
jasne vyskusam,s tou kys. smotanou to moze byt dobre...,dakujem
3sandra3
aký fajn recept... jednoduchý a rýchly.... a našla som ho až takmer po roku :-)))
kamaja
Recept je perfektný, už ju pečiem neviem koľkýkrát. Je to rýchle, jednoduché a rýchlosťou svetla mizne zo stola. Uložené v KK. :D
verads
a tak toto je vlastne podobne ako piskotove cesto, do bublaniny ide aj mlieko a aj olej . Asi vyskúšam ....
kukulienka71
Výborná alternatíva k bublaninám s množstvom masla. Použila som o niečo menej cukru a múku som miešala s pohánkovou s pridaním ovsených otrúb. Výsledok je skvelý ľahučký koláč. S okamžitou platnosťou mením staré bublaninové recepty za tento. A ríbezle za pár dní tiež prídu na rad. Ďakujem.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia