Ovocná zmrzlina bez konzervantov fotorecept

marijanka712 - fotkamarijanka712, 17. júla 2012

Rozhodla som sa s vami podeliť o recept, ktorý som vyskúšala a hneď si ho rodinka aj osvojila, lebo zmrzlina je výborná a nepotrebujete Zobraziť celý popisRozhodla som sa s vami podeliť o recept, ktorý som vyskúšala a hneď si ho rodinka aj osvojila, lebo zmrzlina je výborná a nepotrebujete k tomu ani zmrzlinovač .Nedávno na JOJ vystupovali dvaja cukrári otec so synom , ktorí sa s divákmi podelili o tento recept ja som hned vyskúšala a zistila som , že takúto dobrú zmrzlinu v našom meste nekúpime a preto si ju budeme pripravovať doma a hlavne je bez konzervantov do týchto horúcich dní ako stvorená stačí mať poruke nejaké ovocie.

Suroviny

300 g
1/2 ks
100 ml
200-250 ml
1  ks
2  PL
4 ks




Postup

  1. 1

    pripravím si ingrediencie dnes to budú čerstvé marhule . Už som robila aj z malinovej drene , ktorú mám v mrazničke ,

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    takto ich mám pripravené na spracovanie

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    najprv si rozmixujeme marhule s 1/2 citrona vyžmýkam šťavu a pridám 1dcl smotanu alebo mlieko a takto masu rozmixujeme

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    pridám mlieku alebo smotanu ale len 1 dcl

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    vyšlahám šľahačku s 1 van. cukrom a ked máte radi sladkú zmrzlinu tak pridajte aj kr. cukor ja som dala do tejto porcie 1PL kr.cukru

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    potom vmiešame do šlahačky rozmixovanú ovocnú masu

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    pridáme na drobno pokrájané marhule - nemusíte dávať pokrajane ked do hladka nerozmixujete ovocie.Ale je dobre ked si tam nájdete aj kúsky ovocia.

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    vlejeme do nádoby a dáme mraziť do mrazničky

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    takto to vypadá ked sa vyberie z mrazničky oddychovalo to tam 4 hodiny

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    a servírovat to môžete aj s vaječným koňakom je to fantastická zmrzlina a verím, že v horúcich letných dňoch vám spríjemní vaše posedenie v záhrade a nemusíte bežať do cukrárne. Spotrebujete aj ovocie zo záhrady teraz príde rad na černice, čučoriedky , a možno že aj jesenné maliny . Priatelka robila aj z jablk neviem ako chutí na budúce vyskúšam aj ja.Na zimu si pripravím drene z ktorých budem v zime robiť zmrzliny.

    Ovocná zmrzlina bez konzervantov (fotorecept)  - obrázok 10

Diskusia k receptu

izabella929
Marijanka, ty si naša kúzelníčka.-)) takú skvelú zmrzlinečku, teda, dole klobúk.-))) už aj letím k tebe na 2 kôpky.-))))
marijanka712
dievčatá dakujem za pekné slová šup, šup pripravte si a pochutnajte isto neobanujete a bude chutiť lepšie ako z cukrárne @izabella929 čakám a mám pre teba pripravené nielen dve kôpky .... @zdenkas tie maliny som len prepasírovala bohužial prejdú aj drobné zrniečka , ale nám nevadia ty si môžeš ešte precediť cez gázu , aby sa zachytili všetky zrniečka doteraz sme konzumovali len mrazenú dreň , ale teraz si budeme z nej pripravovať zmrzlinku ...
marcy
škoricovo-jablčnú určite vyskúšam :o)),veľká vďaka za inšpiráciu
orchidea
tá teda je....ovocné mám najradšej a doma urobená je ozaj najlepšia...
helca103
ja som dnes robila banánovú a jahodovú takže mám čo vyjedať :-) Tvoj postup sa mi tiež veľmi páči koncom týždňa aj skúšam :-)
milad
...ukladám a skúsim v zmrzlinovači, mňam...:-)))
evanaaa
Hurá, a zasa mi pribudlo niečo výborné do mojej rubriky mrazených dobrôt, a toto vypadá na veľkú dobrotku! Práve som si dnes kúpila aj formy na nanuky, neviem, či sa aj toto do nich bude hodiť, ale ak nie, nevadí, dám do nádob , dokonca som včera v Lídli kúpila litrové plastové na patentné uzatváranie, tak vyskúšam, viacej verzií. A chcela by som aj čokoládovú, rozmýšľam, mám kúpenú Parížsku šľahačku, vyšľahám ju miesto klasickej a dám do nej kúsky čokoládky, mňammm. A polejem likérom Latté macchiato.
marijanka712
@evanaaa vidím , že si expert na mrazené veci myslím si že aj na nanuk by sa záto zmes ho´dila , lebo to velmi dobre zamrzlo a drží pohromade skús a potom sa s nami podel so skúsenosť mne zrad zase kde si kúpila nádobu na nanuk ja som to nikde nevidela. aj mám rada mrazené dobroty len tá moja chladničke praská vo švíkoch ked mrazim aj rôzne zeleninky zo záhrady potom na tieto dobrotky mi ostáva velmi málo miestečka. prajem ti aby sa ti to podarilo a aby si bola so svojou prácou spokojná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia