Ostriež na kamute s kešu orieškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového korenia, bobkového listu, octu, pokrájanej koreňovej zeleniny, cibule a necháme prevariť. Potom necháme teplotu klesnúť na 80–85 °C. Ostrieža očistíme a vyfiletujeme. Zľahka osolíme, okoreníme a vložíme na 5 minút do pripraveného nálevu.
  2. Rizoto z kamutu: Kamut a nadrobno nakrájanú šalotku opražíme na masle, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme, kým sa zrno neotvorí a nezmäkne. Má podobnú konzistenciu ako klasické rizoto. Premiešame, podľa potreby dochutíme a pridáme kešu oriešky.
  3. Karí krém: V panvici necháme rozpustiť cukor, pridáme maslo, karí korenie, krátko opražíme, podlejeme pomarančovou šťavou a necháme prevariť. Pred dokončením zjemníme smotanou a podľa chuti osolíme.
  4. Pošírovaného ostrieža uložíme na rizoto z kamutu, dookola nalejeme karí krém, ozdobíme čerstvo opečenými kešu orechmi.