Ostriež na kamute s kešu orieškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup- Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového korenia, bobkového listu, octu, pokrájanej koreňovej zeleniny, cibule a necháme prevariť. Potom necháme teplotu klesnúť na 80–85 °C. Ostrieža očistíme a vyfiletujeme. Zľahka osolíme, okoreníme a vložíme na 5 minút do pripraveného nálevu.
- Rizoto z kamutu: Kamut a nadrobno nakrájanú šalotku opražíme na masle, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme, kým sa zrno neotvorí a nezmäkne. Má podobnú konzistenciu ako klasické rizoto. Premiešame, podľa potreby dochutíme a pridáme kešu oriešky.
- Karí krém: V panvici necháme rozpustiť cukor, pridáme maslo, karí korenie, krátko opražíme, podlejeme pomarančovou šťavou a necháme prevariť. Pred dokončením zjemníme smotanou a podľa chuti osolíme.
- Pošírovaného ostrieža uložíme na rizoto z kamutu, dookola nalejeme karí krém, ozdobíme čerstvo opečenými kešu orechmi.
|