Oškvarkové pencle s lekvárom aj syrom fotorecept
Foto: tatranka
Tieto ohromné koláčiky-pencle,som sa naučila robiť od mojej svokry.Mám pocit,že svoje miesto majú na Gemery,pretože názov pencle sú vlastne na Gemery huby a to Zobraziť celý popisTieto ohromné koláčiky-pencle,som sa naučila robiť od mojej svokry.Mám pocit,že svoje miesto majú na Gemery,pretože názov pencle sú vlastne na Gemery huby a to tieto pagáčiky verne pripomínajú.Nech vás neľaká kombinácia škvariek a lekváru.Je to jedinečné spojenie.No musí byť použitý,jedine hustý,slivkový lekvár.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Nechám nakysnúť kvások.Do posolenej a osladenej múky,pridám celé vajíčko a jedno žĺtko.
-
3
Oškvarky posekám na menšie kúsky./ Nie zomlieť na kašu! /
-
4
Do múky pridám oškvarky a premiešam s múkou.Pridám kvások,a biele víno.
-
5
Nakoniec do cesta vlejem rozpustené maslo.
-
6
Cesto nechám kysnúť asi 3/4 hodiny.
-
7
Po vykysnutí si cesto rozdelím,aby sa mi s ním lepšie pracovalo.
-
8
Vykrojím kolieska asi na 1cm hrúbku vyvaľkaného cesta.Naň poukladám lyžičku slivkového lekváru.
-
9
Prikryjem druhým kolieskom.Vykrajovačom spolu spojim kolieska.Naň zopakujem ešte jedno poschodie.To už nezatláčam.Len potriem vajíčkom a zasypem semienkami.Je to vlastne klobúčik.Takže pencel vznikne z troch koliesok a dvoch náplní lekváru.
-
10
Toto sú už hotové lekvárové pencle,pripravené na upečenie.Ešte nechám asi 10 minút podkysnúť.
-
11
Upečené pencle.
-
12
Keďže nie každý má rád sladké zo zvyškového vykrojeného cesta robievam aj syrové.Cesto spracujem,vyváľkam.Potriem roztopeným maslom a zasypem postrúhaným syrom.
-
13
Cesto zasypané syrom.
-
14
Preložím ho na polovicu a vykrajujem pagáčiky.
-
15
Hotové.Potreté vajíčkom,posypané semienkami,soľou a syrom.
-
16
Napečené slané aj sladké.
varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-vytlacane-susienky-fo...