Oškvarkové pagáčiky s rozmarínom
Autor receptu: redakcia
6-8 porcií |
70 minút príprava |
18-20 minút na 180 °C |
Postup- Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie. Necháme kvások dobre vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme smotanu, soľ, korenie a najemno nasekaný čerstvý rozmarín. Do cesta ešte pridáme nasekané škvarky a vajce. Dobre ich zapracujeme do cesta.
- Cesto po vymiesení prekladáme a opäť vymiesime. Opakujeme to trikrát. Dobre vypracované cesto necháme na teplom mieste vykysnúť približne 1 hodinu. Potom vykrajujeme pagáčiky formičkou a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
- Pagáčiky necháme ešte 40 minút vykysnúť. Potom ich pečieme na 180 stupňoch asi 18 – 20 minút.
|