Oškvarkové pagáčiky s rozmarínom

Autor receptu: redakcia

6-8
porcií
70 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie. Necháme kvások dobre vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme smotanu, soľ, korenie a najemno nasekaný čerstvý rozmarín. Do cesta ešte pridáme nasekané škvarky a vajce. Dobre ich zapracujeme do cesta.
  2. Cesto po vymiesení prekladáme a opäť vymiesime. Opakujeme to trikrát. Dobre vypracované cesto necháme na teplom mieste vykysnúť približne 1 hodinu. Potom vykrajujeme pagáčiky formičkou a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
  3. Pagáčiky necháme ešte 40 minút vykysnúť. Potom ich pečieme na 180 stupňoch asi 18 – 20 minút.