Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáčiky s kúskami oškvarkov
Autor receptu: shelley
60 porcií |
240 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások.
Necháme na teplom mieste 15 minút vykysnúť.
- Preosejeme si múku, pridáme soľ, 1 vajíčko a poriadnu lyžicu bravčovej masti.
- Pridáme kvások a ručne miesime aspoň 10 minút alebo pokým cesto nie je pružné a hladké.
Zakryjeme utierkou a necháme ho na teplom mieste kysnúť 15 minút.
- Cesto rozvaľkáme na doske do obdĺžnika a potrieme rozpustenou masťou.
Keď je celé cesto natreté, hornú tretinu preložíme zhora nadol. Potom cez ňu preložíme dolnú tretinu cez ňu zdola. Prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť.
Tento krok zopakujeme ešte raz.
- Do tretice cesto rozvaľkáme a potrieme polovicou pomletých oškvarkov. Opäť preložíme a necháme ďalších 15 minút kysnúť.
Takto zapracujeme aj druhú polovicu oškvarkov a posypeme cca polovicou celých oškvarkov.
Ja som si ich trošku nožom posekala.
Opäť preložíme cesto a necháme posledný krát kysnúť na 15 minút.
- Vykrajovátkom alebo pohárom povykrajujeme kolieska, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút.
Dobrú chuť. :)
|