Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáčiky s kúskami oškvarkov

Autor receptu: shelley

60
porcií
240 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme na teplom mieste 15 minút vykysnúť.
  2. Preosejeme si múku, pridáme soľ, 1 vajíčko a poriadnu lyžicu bravčovej masti.
  3. Pridáme kvások a ručne miesime aspoň 10 minút alebo pokým cesto nie je pružné a hladké. Zakryjeme utierkou a necháme ho na teplom mieste kysnúť 15 minút.
  4. Cesto rozvaľkáme na doske do obdĺžnika a potrieme rozpustenou masťou. Keď je celé cesto natreté, hornú tretinu preložíme zhora nadol. Potom cez ňu preložíme dolnú tretinu cez ňu zdola. Prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť. Tento krok zopakujeme ešte raz.
  5. Do tretice cesto rozvaľkáme a potrieme polovicou pomletých oškvarkov. Opäť preložíme a necháme ďalších 15 minút kysnúť. Takto zapracujeme aj druhú polovicu oškvarkov a posypeme cca polovicou celých oškvarkov. Ja som si ich trošku nožom posekala. Opäť preložíme cesto a necháme posledný krát kysnúť na 15 minút.
  6. Vykrajovátkom alebo pohárom povykrajujeme kolieska, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút. Dobrú chuť. :)