Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke.

pacun110 - fotkapacun110, 21. marca 2011
Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke.
Foto: pacun110

Orgol Chorchoj,tiež Allghoi Khorkhoi, je mýticý piesočný červ žijúci v južnej časti Mongolskej púšte Gobi.A keď som vymýšľal toto jedlo,tak som si predstavoval,že by Zobraziť celý popisOrgol Chorchoj,tiež Allghoi Khorkhoi, je mýticý piesočný červ žijúci v južnej časti Mongolskej púšte Gobi.A keď som vymýšľal toto jedlo,tak som si predstavoval,že by mohol takto vypadať... schovaný pod perinou.

Suroviny

1 kg mleté
5 ks
3-4 ks
5 plátkov
1 hlávka
 na haruľu
  na polievku
 na prílohu
150 gr
100 gr surová
2 malé konzervy
1 kelímok
 ako príloha
1 kelímok




Postup

  1. 1

    Ono to vyzerá,že varím polievku zo šiestich guličiek Nového korenia,ale nie je to celkom tak! Polievka bude fazuľová,z bielej fazule namočenej ráno,tá fazuľa je pod tou penou na dne a nové korenie – neviem prečo,pláva na povrchu.

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 1
  2. 2

    Polievka je už vypenená,pekne to teraz vidno a tie guličky korenia,ladne splynuli z davom bielej fazule. V malom hrnci varím niekoľko,za v marci veľmi výhodnú cenu 0,99 € kúpených paradajok, 2 menšie na mesiačiky pokrájané a obielené cibule,1 papriku,už nie v takej výhodnej cenovej relácii ako paradajky, niekoľko strúčikov cesnaku a bobkový list pre vôňu,všetko dostatočne osolené a okorenené.Ďalej mám pripravený plnetučný tvaroh,mleté mäso,zemiaky,grilovaciu klobásu, 2 vajcia a peknú prerastanú slaninu na obalenie.

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky som ,očistené, postrúhal,spolu z cesnakom na takom elektrickom strúhači,pridal trochu,len tak na spojenie polohrubej múky,2 vajcia, mleté korenie,soľ a trochu viac ako je obvyklé majoránky ,ako moja čiperná 89 ročná starká vraví “majarúňu”.A jeden zemiak som pokrájal na také maličké kocôčky!!! V druhej miske,tam naľavo,mám mleté mäso,2 vajcia,2 nadrobno pokrájané cibule, cesnak, korenie,soľ a majoránku.Tu musím podotknúť,že sa tu viac ako majoránka hodí petržlenová vňať,ale keďže zásoby v mrazničke došli,tak bude len majoránka!!! A vľavo hore som si ešte pridal kyslú kapustu!

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 3
  4. 4

    Potom som to všetko poriadne premiešal a tu hľa,aha – z ničoho nič mám mäsovú zmes na fašírky a haruľové cesto!!!A čosi kamsi som si pokrájal za 2 hrste kapusty surovej a niekoľko menších zemiakov.A vľavo hore som si ešte pridal paradajkový pretlak.A jeden aj napravo,na tvaroh.

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 4
  5. 5

    A teraz sa povenujem trošku len polievke!Tú povarenú zmes z paradajky,papriky, cibule a cesnaku som prelial do polouvarenej fazule,zeleninu klasicky prepasíroval cez sitko a urobil si typickú zápražku...

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 5
  6. 6

    ...kde som po chvíli pridal obidva paradajkové pretlaky,zase trochu popražil a následne nežne a so šarmom mne vlastným,zalial STUDENOU vodou,aby sa mi to nezhrčkavelo a pomaličky,keďže to má tendenciu vyvrieť,varil. K fazuli som pridal pokrájané zemiaky a surovú kapustu a pomaličky varil.Do misy z Jánskeho skla som si dal olej,tie grilovacie klobásky som obalil do fašírkovej zmesi a slaniny a pozorne naukladal do tej misy.Tvaroh stále čaká...

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 6
  7. 7

    Klobásky sú už pripravené v mise,kým sa zohreje rúra,do polievky som vylial zápražku s pretlakom,zaliatu vodou a povarenú a začínam robiť aj malé haruľky..

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 7
  8. 8

    No...podľa mňa by sa toto malo volať,že – Lienka sedembodková (Coccinella septempunctata),alebo Slunéčko sedmitečné a nie dajaký chrobák!!!No nie?

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 8
  9. 9

    Mäso sa už v rúre smaží vo vlastnej šťave sťa by v pekle...

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 9
  10. 10

    A zhruba po hodine a pol je už - teda,najprv po hodine dusenia a asi pol hodine,zapečenia do chrumkava, mäso upečené a akurát mi končia aj haruľky...Mäso podávam z haruľkami a surovou kyslou kapustou –a viete aké je to s tou kapustou fááájné???

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 10
  11. 11

    Hahááá!!!Lenže,keďže mi ostalo asi štvrť kila mletého mäsa a nemám dobré skúsenosti s tým,keď ho dám do mrazničky (keď ho vytiahnem,je také dajaké beztvárne,zlej konzistencie,skrátka také nemrdom a bledé...),tak som sa rozhodol,že si urobím dajaké mäsové guľky v dajakej omáčke! A urobím si ich takéto – uvarím si sáčok ryže,2 chlapské(rozumej väčšie) hrste sušených dubákov,nazbierané počas splnu vo Vlkanovej,dám namočiť do vody,trošku z nich pokrájam na úplné drobno,podusím na cibuli,zvyšok podusím na inej cibuli,len tak – nepokrájané,tie drobné a ryžu dám vychladiť na balkón,keď vychladnú,tak ich zmiešam z mletým mäsom,aj polovicu množstva mäsa,ryže(čiže,keď je mäsa asi 300 gramov,takm polovica množstva mäsa ryže je 150...) a ešte 1 vajcom, osolím a okorením a nechám postáť.

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 11
  12. 12

    Tie druhé,väčščie huby,keď som ich podusil,som zalial vodou z húb,ochutil soľou a korením, rozmixoval do hladka,vlial tam jednu šľahačkovú smotanu,v ktorej som rozmiešal 2 -3 lyžice hladkej múky,pridal aj muškátový oriešok,doplnil asi do jedného objemového litra a potom som tam pomalička vkladal a varil guľky veľkosti menšej tenisovej loptičky,alebo väčšej ping pongovej, ktoré som si robil z tej masy,čo som nechal postáť...a k tomu som si uvaril zemiaky, lebo osobne sa veľmi s knedľou nekamarátim...

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 12
  13. 13

    A takto vyzerajú Mäsové guľky ´Mimochodom´ v hubovej omáčke.

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 13
  14. 14

    A takto Fazuľová polievka s kapustou.A až teraz som si všimol...do kelu!Veď ja som si nachystal aj tvaroh a teraz vidím,že mi ostal a veru vôbec ani netuším kde a načo som ho chcel použiť.Jááááj..!

    Orgol Chorchoj pod perinou,Fazuľová polievka s kapustou a Mäsové guľky Mimochodom v hubovej omáčke. - obrázok 14

Diskusia k receptu

dorisa
Mám z toho riadny miš-maš, ale polievku fazuľovu s kapustou som si zapamatala, robievala ju aj moja maminka, a ten fernet. Pekne spracovaný recept, ja osobne by som si dala všertko, všetučko. Mňam.
sracz
....... tak tento rcp priam krici o repete aj tu v Des Moines Iowa. Pekna praca s kuchynskymnaradim, potravinami i s fotoaparatom. Velmi, ale naozaj velmi, sa mi paci "supergramotna" praca aj s perom, ci klavesnicou PC. Toto je rcp par exelance, pre kucharov od 6 do 1o6, od eleva po majstra! Dakujem a blahozelam!
kata50
A potom, že muži nevedia robiť dve veci naraz !!! :-)) Si veľmi šikovný, vieš si to zorganizovať.
pipina222
Cha! A že Orgol! Olgoj Chorchoj je to. Ale vyzera dobre! Palce hore! :))))
pipina222
Toto keby som chcela varit, tak si to musim napisat do stpcekov, ze co, kedy a ako :D Napiste kucharsku knihu! :))))
zinnajdha
nemôžem robiť, ten Chorchoj, lebo nemám dubáky nazbierané počas splnu vo Vlkanovej...
frezia68
Ako každý Tvoj recept,aj tento je písaný tak,že zaujme opisom,humorom,peknými fotkami a výsledkom.Rada ich čítam :-)))
egreska
do frasa, mne pri každom tvojom čítaní nejako "unikne " recept :-)))))))) parádička ..
hviezdickaz
vsak ja som sa stratila uz kdesi na zaciatku rp :))) ,strasne dobre sa to cita,ked je to tak zabavne popisane... prave som uvazovala,ze ta panvica by sa mi veru zisla :DDD
tetuska
no, to je tak jedlo na dni a nie na jeden... ale si šikovný...
lyali
Kompletuš skvelé menu :-) Ten tvaroh nemá chybu :-DDD Normálne neviem, do čoho by som sa nenormálne najskôr pustila (zahryznúť)... Klobásky vo fašírkovej zmesi s haruľkami, fazuľovico-kapustovica, guľky v hubovici, no teda. Si multifunkčný, ako aj Tvoje varenie :-) KK :-)
sunajn
Orgol Chorchoj je po našom Och Jój... Mám z toho receptu-ov miš maš, ale dal by som si z každého kus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia