Gaštanový zákusok s orechmi

Orechovo-gaštanové rezy

Autor receptu: diababka

Rezy s minimom cukru, žiadna múka. Cesto sa dá použiť aj na mafiny, prípadne na 2 srnčie chrbáty. V prípade, že sa nepoužije krém, potrieť obľúbeným džemom, prípadne poliať čokoládovou polevou. A idem sa chváliť. Práve som sa vrátila z našej dedinskej akcie OCHUTNÁVKA ORECHOVÝCH POCHERAJOV, ktorú už 6. rok organizuje skupina mladých ľudí muzikantov FidliCanti U laických ochutnávačov nezáujem. Prekvapenie od odbornej poroty 2. miesto - za chuť, originalitu, prevedenie

35
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľahať spolu s gaštanovým pyré do peny.
  2. Z bielkov so štipkov soli vyšľahať sneh.
  3. Do žĺtkovej peny postupne zamiešať sneh s mletými orechami. Plech 38x38 cm vymastiť a vysypať mletými orechami. Cesto vyliať na plech a piecť vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch cca 15-20 minút. Treba vyskúšať špáradlom. Ak chcete hrubší korpus použiť menší plech, alebo zdupľovať dávku,
  4. Želatínu zmiešať so 4 PL vody a nechať nabobtnať, potom mierne zohriať. Vyšľahať mascarpone, pridať vyšľahanú šľahačku a želatínu a vyšľahať do peny.
  5. Na vychladnutý korpus naniesť krém, urovnať a posypať strúhaným gaštanovým pyré a orechami.