Gaštanový zákusok s orechmi
Orechovo-gaštanové rezy
Autor receptu: diababka
Rezy s minimom cukru, žiadna múka. Cesto sa dá použiť aj na mafiny, prípadne na 2
srnčie chrbáty. V prípade, že sa nepoužije krém, potrieť obľúbeným džemom, prípadne
poliať čokoládovou polevou. A idem sa chváliť. Práve som sa vrátila z našej dedinskej
akcie OCHUTNÁVKA ORECHOVÝCH POCHERAJOV, ktorú už 6. rok organizuje skupina
mladých ľudí muzikantov FidliCanti U laických ochutnávačov nezáujem. Prekvapenie od
odbornej poroty 2. miesto - za chuť, originalitu, prevedenie
35 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľahať spolu s gaštanovým pyré do peny.
- Z bielkov so štipkov soli vyšľahať sneh.
- Do žĺtkovej peny postupne zamiešať sneh s mletými orechami. Plech 38x38 cm vymastiť a vysypať mletými orechami. Cesto vyliať na plech a piecť vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch cca 15-20 minút. Treba vyskúšať špáradlom. Ak chcete hrubší korpus použiť menší plech, alebo zdupľovať dávku,
- Želatínu zmiešať so 4 PL vody a nechať nabobtnať, potom mierne zohriať.
Vyšľahať mascarpone, pridať vyšľahanú šľahačku a želatínu a vyšľahať do peny.
- Na vychladnutý korpus naniesť krém, urovnať a posypať strúhaným gaštanovým pyré a orechami.