Foto: maxinka
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
250 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
1/2 KL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
Plnka: | |
200 g |
|
100 g |
|
|
|
2 PL |
|
Rumová poleva: | |
150 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto a zabalené do fólie uložíme na hodinu do chladu. Medzitým si pripravíme náplň. Mleté orechy s práškovým cukrom vymiešame s lekvárom a rumom podľa chuti.
- 2
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na plát a povykrajujeme slzičky, ktoré ukladáme na plech s papierom.
- 3
Pečieme pri teplote 170 °C približne 7 min. Po vychladnutí zlepujeme po dve plnkou. Vrch polejeme rumovou polevou a zdobíme polovičkami orechov a špičky čokoládou.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, skúšala som nový recept.
Tie všetky a ešte aj navyše. Vykrajovačku som si vyrobila, lebo som mala len takú maličkú. Rozmer je dĺžka 6,5 cm a šírka 4,5 cm.
A to nie je všetko. Prevoňané škoricou a rumom.
Jasné, to jsou kudrlinky - fajné bonusy!
Len toľko aby sa plnka dala dobre natierať, tzn. aby nebola riedka ani príliš hustá.
Chcem sa spýtať na tie orechové slzy robím z polovičnej dávky a cesto sa mi zdá riedke.Dávala som presne polovicu zo všetkých surovín.
V prípade potreby prisypte múku a dajte do chladu.
Ďakujem