Drobné pečivo
Drobné pečivo

Orechové slzy

maxinka - fotkamaxinka, 19. decembra 2017
Orechové slzy
Foto: maxinka

Suroviny

Cesto:
350 g
250 g
125 g
100 g
štipka
1/2 KL
2 ks
1 ks
Plnka:
200 g
100 g
2 PL
Rumová poleva:
150 g
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto a zabalené do fólie uložíme na hodinu do chladu. Medzitým si pripravíme náplň. Mleté orechy s práškovým cukrom vymiešame s lekvárom a rumom podľa chuti.

  2. 2

    Odpočinuté cesto rozvaľkáme na plát a povykrajujeme slzičky, ktoré ukladáme na plech s papierom.

    Orechové slzy - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri teplote 170 °C približne 7 min. Po vychladnutí zlepujeme po dve plnkou. Vrch polejeme rumovou polevou a zdobíme polovičkami orechov a špičky čokoládou.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu