Orechové rezy na oblátke

mojaradost - bez fotkymojaradost, 18. decembra 2017 18:20
Ďalšie recepty »

Rezy sú výborné, ľahučké, plné orechov, vhodné na slávnostné príležitosti i na Vianoce:))

30
porcií
60 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
6 kusov
250 g
200 g
5 polievkových lyžíc
3 polievkové lyžice
1/2 balíčka
Plnka:
300 ml
1 balíček
250 g
150 g
Posýpka:
100 g
50 g
Ďalej potrebujeme:
3 kusy
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, strúhanku, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou jemne zamiešame mleté vlašské orechy.

  2. 2

    Spodok plechu, rozmer 30 x 40 cm, vyložíme oblátkami, boky vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto a upečieme pri teplote 180 °C 20 - 25 alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka: Uvaríme silnú čiernu kávu, precedíme, necháme vychladnúť. V časti rozmiešame Zlatý klas a spolu so zvyšnou kávou uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny, zašľaháme cukor a po častiach vychladnutú kávovú kašu na hladký krém. Všetky suroviny musia mať rovnakú kvalitu, aby sa krém nezrazil.

  4. 4

    Posýpka: orechy posekáme, opražime na suchej panvici a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Na vychladnutú orechovú piškótu natrieme plnku, posypeme opraženými orechami a nahrubšie postrúhanou čokoládou. Odložíme do chladu. Potom pokrájame ostrým nožom na rezy. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist