Orechový zákusok

Orechové rezy na oblátke

Autor receptu: mojaradost

Rezy sú výborné, ľahučké, plné orechov, vhodné na slávnostné príležitosti i na Vianoce:))

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, strúhanku, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou jemne zamiešame mleté vlašské orechy.
  2. Spodok plechu, rozmer 30 x 40 cm, vyložíme oblátkami, boky vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto a upečieme pri teplote 180 °C 20 - 25 alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť.
  3. Plnka: Uvaríme silnú čiernu kávu, precedíme, necháme vychladnúť. V časti rozmiešame Zlatý klas a spolu so zvyšnou kávou uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny, zašľaháme cukor a po častiach vychladnutú kávovú kašu na hladký krém. Všetky suroviny musia mať rovnakú kvalitu, aby sa krém nezrazil.
  4. Posýpka: orechy posekáme, opražime na suchej panvici a necháme vychladnúť.
  5. Na vychladnutú orechovú piškótu natrieme plnku, posypeme opraženými orechami a nahrubšie postrúhanou čokoládou. Odložíme do chladu. Potom pokrájame ostrým nožom na rezy. Dobrú chuť!