Orechová torta s krémom z bielej čokolády fotorecept
Torta je vhodná aj v týchto letných dňoch. Orechový korpus s jogurtom a bez múky je mäkký, vláčny, jemný. Krém je nepresladený a Zobraziť celý popisTorta je vhodná aj v týchto letných dňoch. Orechový korpus s jogurtom a bez múky je mäkký, vláčny, jemný. Krém je nepresladený a s ovocným zdobením chutila torta veľmi sviežo.
na 175-180 °C
Suroviny
| Orechový korpus: | |
| 4 ks |
|
| 60 g (alebo kryštálový) |
|
| 50 g |
|
| 60 g (Sabi) |
|
| 150 g mleté |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL preosiate |
|
| štipka |
|
| Krém z bielej čokolády: | |
| 250 ml (33 %) |
|
| 100 g |
|
| 500 g |
|
| 2-3 PL (16 %) |
|
| Na potretie korpusu: | |
| domáci |
|
| Na ozdobu: | |
| čerstvé |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z oddelených bielkov vyšľahám so štipkou soli tuhý sneh a odložím do chladu. Žĺtky vyšľahám s cukrom. Pridám zmäknuté maslo, biely jogurt. Vareškou primiešam mleté orechy s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Nakoniec jemne vmiešam sneh z bielkov. Cesto vylejem do tortovej formy s priemerom 22 cm. Dno formy som vystlala papierom na pečenie a boky som vymastila a trochu posypala strúhankou.
- 2
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Kontrola špajľou.
- 3
Vychladnutý orechový korpus rozrežem na 2 časti a každú natieram najprv domácim jablkovo-čučoriedkovým džemom a na džem krémom z bielej čokolády.
- 4
Krém pripravujem tak, že šľahačkovú smotanu zohrejem, nesmie vrieť a roztopím v nej bielu čokoládu. Nechám vychladnúť. Potom vyšľahám s mascarpone a nakoniec pridávam kyslú smotanu. (Ak máte radi sladšie, cukor si pridajte podľa vlastnej chuti.)
- 5
Naplnenú tortu nechám v chladničke, aby krém stuhol.
- 6
Zdobenie je z čerstvého ovocia, mäty a zdobiacich cukríkov. Zdobenie alebo polevu si môžete spraviť podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.
Tiež orechová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu